Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ

Петковић: Приштина учинила живот Срба немогућим и неодрживим

  • Извор: СРНА
  • 11.04.2024. 15:41

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је на састанку са специјалним изаслаником Француске за Балкан Ренеом Троказом да је Приштина низом потеза у протеклом периоду живот Срба на Космету учинила немогућим и неодрживим.

Петковић је указао да је Приштина показала недостатак добре воље за рјешавање питања попут формирања Заједнице српских општина, укидања динара и других, као и за постизање било каквог, балансираног, компромисног и одрживог рјешења, што за посљедицу има само наставак исељавања Срба и даљи притисак и репресију над њима.

Он је посебно указао на немогуће услове које је Приштина створила за спровођење референдума за смјену лажних градоначелника, на сјеверу покрајине, с циљем да референдум не буде одржан и да буде настављена тортура над српским становништвом, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић је указао и да је, осим смјене градоначелника, потребно и распуштање локалних скупштина и оставке одборника, што би коначно довело до заустављања ситуације у којој општине на сјеверу води такозвана власт која има мање од 3,5 одсто подршке бирача. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм