Niš

Plantaža marihuane na planini: Četvorka pala poslije berbe

  • Извор: Блиц
  • 02.09.2022. 18:15

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, nakon saslušanja u Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u Nišu, određen je jednomjesečni pritvor M.M. (55), J.T. (46), D.Ž. (60) i D.S. (36) koji su uhapšeni juče sa 28 kilograma obrane marihuane.

Peti uhapšeni, M.S. (31), koji se sumnjiči samo za neovlašćeno držanje opojne droge, pušten je da se u daljem toku krivičnog postupka brani sa slobode.

Četvorica pripadnika kriminalne grupe kojima je određen pritvor, uhapšena su u velikoj akciji niške kriminalistčke policije u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP, u trenutku kada su se vraćali iz zasada na kojem su uzgajali marihuanu u jednom selu na Staroj planini.

Kod njih su pronađena dva džaka obrane marihuane teška 28 kilograma dok su u zasadu su pronađene još 273 biljke kanabisa.

– Prilikom pretresa stanova i objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je više mobilnih telefona, vagica za precizno mjerenje i putničko vozilo, saopštila je niška policija, piše Blic.

Тагови: