ATV

Internet prevara

Poručio preko oglasa boks cigareta, stigla mu - patika

 • Извор: АТВ
 • 16.06.2023. 15:17

Kada je jedan građanin Srbije preko oglasne Fesjbuk grupe poručio boks cigareta, nije ni slutio da će umjesto poručenog na adresu da mu stigne - jedna patika.

Na Fejsbuk grupi Beograd-oglasi jedan član je objavio prepisku sa čovjekom od kog je poručio cigarete po cijeni znatno nižoj nego u redovnoj prodaji.

U prepisci se vidi da je u nekoliko navrata tražio od prodavca broj telefona, ali da mu je on svaki put odgovarao na isti način.

- Piši ovdje, druže. Broj još ne dajem. Veliki je rizik, razumi me - napisao je prodavac.

ATV istražuje: Ovako izgleda razgovor sa internet prevarantom

ATV istražuje: Ovako izgleda razgovor sa internet prevarantom

Koliko shvatamo iz prepiske, on bokseve različitih vrsta cigareta prodaje po cijeni od 1.500 dinara. 

Prodavac je zatražio da se sva prepiska obavlja preko Fejsbuka, a kada je saradnja ostvarena i novac uplaćen, poručiocu je na adresu stigla kutija, a u njoj - jedna jedina patika.

I da ponovimo još jednom: trgovac koji svoju prodaju vrši putem interneta, u obavezi je da na vidnom i dostupnom mjestu naznači: Poslovno ime, adresu sedišta, kontakt podatke, matični broj (MB), poreski identifikacioni broj (PIB), detaljne podatke o cijeni proizvoda, koji uključuju i troškove dostave i ostale manipulativne troškove.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.