Sjednica

Poslanici sutra o novoj Vladi Srbije

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2022. 15:33

Poslanici Skupštine Srbije sutra bi trebalo da biraju novu Vladu.

Sjednica će biti održana u 12.30 časova, najavljeno je iz Skupštine Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je saopštio da Ana Brnabić ostaje predsjednik Vlade, a kandidat za ministra spoljnih poslova je Ivica Dačić, za ministra odbrane Miloš Vučević i za ministra finansija Siniša Mali. Oni su i potpredsjednici Vlade.

Za ministra trgovine predložen je Tomislav Momirović, ministra privrede Rade Basta, ministra šumarstva, privrede i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministra za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministra saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministra unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Branko Ružić je kandidat za ministra prosvjete, Jelena Begović za ministra za nauku, Danica Grujičić za ministra zdravlja, Nikola Selaković za ministra za rad, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić za ministra za brigu o porodici.

Za ministra rudarstva i energetike predložena je Dubravka Negre, ministra pravde Maja Popović, ministra za upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministra za evropske integracije Tanja Miščević.

Kandidat za ministra za turizam je Husein Memić, sporta Zoran Gajić, kulture Maja Gojković, za brigu o selu Milan Krkobabić, dok su Novica Tončev i Đorđe Milićević za ministre bez portfelja.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм