Косово

Преминула мајка двојице Срба које је ОВК убила 1988. године

  • Извор: Агенције
  • 21.09.2023. 16:27

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да је преминула Слободанка Крстић, којој је терористичка ОВК 1988. године киднаповала и убила двојицу синова, те поручио да Србија неће одустати од потраге за њиховим тијелима, као ни за другим несталим и киднапованим Србима.

"Напустила нас је Слободанка Крстић, мајка којој је терористичка УЧК 24. јуна 1998. године киднаповала и потом брутално убила синове Миодрага и Милована", навео је Петковић на Фејсбуку.

Он је навео да су браћа тог кобног дана кренула од Београда пут Речана крај Суве Реке, гдје им је дом, али да "кући никада мајци, оцу, деци и супругама нису стигли".

"Отети су и брутално ликвидирани. Мајка Слободанка свој живот је посветила потрази за својим синовима, а умрла је не сазнавши где су им кости, да би бар могла да их сахрани и оплаче. Четврт века их је тражила и сада се придружила својим соколовима у царству небеском. Данас смо је испратили на вечни починак", написао је Петковић.

Он је нагласио да држава Србија неће одустати од потраге за тијелима Миодрага и Милована, као ни од потраге за преосталим несталим и киднапованим Србима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!