Otac molio da ga spasu

Preminuo dječak koji se onesvijestio tokom skoka u vodu na bazenu

  • 23.06.2021. 17:14

Dječak N.S. (15,) koji je na bazenu SC "KOŠUTNJAK" ostao bez svijesti i upao u vodu, preminuo je u Urgentnom centru.

Prema saznanjima Novosti dječak je poslije reanimacije bio u kritičnom stanju, a ekipa Hitne pomoći ga je prevezla u Urgentni centar, gde je nažalost preminuo.  U trenutku kada se dječak borio za život u bazenu, reagovala je spasilačka služba.


Šef spasilaca Đorđe Ilić, reanimirao je dječaka do dolaska ekipe ljekara iz Zavoda za sport, u okviru kog radi bazen. Potom su došli ljekari Hitne pomoći.


Nažalost, dječak je preminuo u Urgentnom centru, nakon bezuspješnih pokušaja reanimacije.


Kako kaže Ilić, najvjerovatnije je neko gurnuo dječaka sa skakaonice 3, jer u suprotnom ne bi mogao ovako da se povrijedi.


- Vidio sam da tone i odmah uskočio. Ni četiri sekunde nije bio u vodi. Imao je posjekotinu na glavi. Odmah sam započeo reanimaciju - kaže Ilić za "Novosti".


Posjetioci su shvatili šta se dešava tek kada su se ljudi okupili oko skakaonice i bazena dubokog 5 metara.


Prema riječima spasioca, dječak je imao puls ali nisu mogli da ga osvijeste. Otac, dječaka ubrzo je došao na bazen.


- Strašno je bilo slušati ga kako moli da mu spasemo dijete - iskren je ovaj spasilac, koji već osam godina brine o bezbjednosti kupača na bazenima Košutnjak.


  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм