Rodoljub Vranić

Preminuo šampion Slagalice

  • Извор: Б92
  • 18.03.2023. 15:39

Jedan od velikh ljubitelja kvizova u Srbiji, dugogodišnji učesnik gotovo svih formata koji se emituju na kanalu RTS-a, Radoljub Vranić - Roćko, preminuo je nakon teške bolesti.

Posljednji put, kvizomani su mogli da ga gledaju u kvizu "Stigni me ako znaš", gdje je svojom harizmatičnom pojavom i britkim znanjem do samog kraja držao epizodu neizvjesnom.

Vijest o njegovoj smrti na društvenim mrežama podijelio je Dušan Macura, bivši košarkaš i jedan od najpoznatijih kvizomana u zemlji.

"Bio je veseli dječak u telu odraslog čovjeka, veliki znalac i Šampion, drugarčina kakva se samo poželeti može, svoj posljednji nastup odigrao uveliko znajući najtežu dijagnozu po vrelom ljetnjem danu od 40 stepeni i opet umalo trijumfovao", naveo je Macura.

Publika će Radoljuba najviše pamtiti po epizodi "Potjere" iz vremena kada je tragač bio Uroš Đurić, kada je vrlim znanjem, doprinio da ekipa od tri takmičara sa sobom ponese 489.000 dinara.

Tom prilikom Vranić je u nekoliko navrata svojim brzim odgovorima vraćao Đurića korak unazad.

Pored kvizova "Potjera" i "Stigni me ako znaš", Radoljub će ostati upamćen i kao pobjednik "Slagalice" u kojoj je kao šampion izašao iz takmičenja u 73. sezoni kviza.

Тагови: