Zorana Mihajlović

"Priština pokušava da destabilizuje region"

  • Izvor: Srna
  • 31.07.2022.15:54

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da Priština jednostranim potezima ko zna koji put pokušava da destabilizuje region, u kojem stabilnost može da se sačuva samo putem dijaloga, kompromisa i spremnošću na saradnju s ciljem bolje budućnosti svih građana.

Prema njenim riječima, Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić čine sve da očuvaju mir i stabilnost u regionu, iako je to veoma teško, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

“Problem je što prištinski političari na umu imaju neke druge interese, koji su suprotni interesima svih ljudi koji žive na ovim prostorima, bez obzira na nacionalnost”, navela je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala da potezi koje vuče Priština mogu da nanesu samo štetu i da vode u to da region, umjesto da bude prepoznat po ekonomskom razvoju, postane izvor novih kriza i nestabilnosti, što znači i zaustavljanje razvoja i dalji odlazak ljudi.

“Bez obzira na sve pritiske i provokacije, Srbija je uvijek bila i biće uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i nastaviće da traga za održivim rješenjima”, rekla je Mihajlovićeva.