Trstenik

Priveden učenik koji je profesorici izmakao stolicu

  • Извор: Новости.рс
  • 13.07.2023. 19:39

Policija je danas privela N. Ž, učenika Tehničke škole u Trsteniku, koji je prošlog novembra u školi izazvao incident i profesorki izmakao stolicu.

Podsjetimo, profesorka Marija Stevanović je usljed izmicanja, pala na pod, dok su cijeli incident snimala i distribuirala na društevnim mrežama dva učenika, kasnije procesuirana pred sudovima u Kruševcu i Trsteniku.

"Protiv N. Ž. (17) i učenika I.K. (16) vodio se pripremni postupak pred Višim sudom u Kruševcu na osnovu Zakona o maloljetnim učionicima krivičnih djela", navodi izvor "Novosti".

N. Ž. je izbjegavao sud, iako je samo trebalo da se pojavi kako bi se izrekla kazna. Kako se nije odazivao pozivima, policija je uspjela da ga danas privede.

Nepravosnažno mu je izrečena mjera pojačanog nadzora organa starateljstva, što je u ovom slučaju Centar za socijalni rad u Trsteniku.

Ista mjera izrečena je krajem juna i maloljetnom I.K.


Trivićka bez srama na slavi SDS-a, daleko od bivših saboraca

Trivićka bez srama na slavi SDS-a, daleko od bivših saboraca

Protiv N. Ž. i I. K. Više javno tužillaštvo u Kruševcu stavilo je prijedlog za izricanje krivičnih sankcija zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu, a N. Ž. i jedno produženo krivično djelo šumska krađa u saizvršilaštvu.

Istovremeno, postupak se vodio protiv još jednog đaka, M. M. starog 18 godina, kome se sudilo pred Osnovnim sudom u Trsteniku, ali, takođe prema maloletničkoj regulativi. I on je dobio mjeru pojačanog nadzora.

Odlukom Nastavničkog veća u ponovljenom discipinskog postupka, N. Ž.i M. M. kažnjeni su ukorom Vijeća i jedinicom iz vladanja, ali su završili razred. I.K se iz škole ispisao još u novembru 2022. godine i time izbjegao odgovornost.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: