Београд

Продат хотел "Славија": Ево ко је нови власник и шта планира да уради са њим

  • 17.01.2024. 16:06

Министар Слободан Цветковић потписао је данас са представницима компаније "Матијевић" уговор о продаји хотела Славија, саопштило је Министарство привред Србије.

Овим је, према саопштењу министарства, приватизациони процес хотела Славија завршен.

Како је за Курир рекао Петар Матијевић, уговорна обавеза им налаже да оба објекта наставе да се баве хотелијерством, а у плану је и да се у реконструкцију малог хотела уложи 2,5 милиона евра.

"Велики хотел, небодер ћемо срушити и најкасније до ЕXПО 2027 и изградићемо нови са четири до пет звјездица. Садашњи објекат нема паркинг, па је у плану да се у подруму на две до три етаже изгради простор за паркирање гостију. Само за папире биће нам потребно око двије године, али надамо се да ће све бити завршено у планираном року. Биће то репрезентативан хотел какав Београд нема", каже Матијевић.

Министарство привреде је огласило продају хотела прије три мјесеца, а почетна цијена је била 24,94 милиона евра.

Иако је више потенцијалних купаца било заинтересовано за куповину предузећа Славија хотели, једино је компанија Матијевић – чији је оснивач познати бизнисмен Петар Матијевић, доставила и понуду за куповину фирме у чију имовину улазе хотели Славија и Славија гарни на истоименом тргу у самом центру Београда, објавио је недавно Бизнис.рс.

Сви заинтересовани за учешће у поступку приватизације Славија хотела били су у обавези да уплате и депозит у износу од 2,49 милиона евра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.