Ухапшен јуче

Радоичић данас пред судијом

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2023. 09:24

У наредних неколико сати знаће се да ли Милан Радоичић, бивши потпредсједник Српске листе и за многе контроверзни бизнисмен, остаје у притвору, или ће пак на слободу.

Kако Блиц сазнаје, он ће се данас наћи пред судијом за претходни поступак, који одлучује шта ће се даље дешавати.

Радоичићу је јуче одређено задржавање до 48 сати, али је Тужилаштво за њега тражило притвор.

– Kод судије за претходни поступак требало би да се нађе током преподнева, а саслушање би могло да потраје неколико сати. Након тога, судија може да одреди притвор до 30 дана – прича.

Пожар у Осијеку још букти, отказана настава у школама

Пожар у Осијеку још букти, отказана настава у школама

Ако одлука буде била таква, то ће значити да Радоичић остаје иза решетака до даљњег. У том случају ће бити пребачен у неку од притворских јединица.

Он се, иначе, доводи у везу и са трагичним догађајима у Бањској 24. септембра на Kосову и Метохији, а прије неколико дана јавно је признао да је “лично сам обавио све припреме за одбрану од окупатора”.

Тужилаштво тражило притвор

Милан Радоичић (45) саслушан је јуче у Вишем јавном тужилаштву у Београду. Kако је саопштено, он се сумњичи да је са, за сада више непознатих лица, извршио кривична дјела: удруживање ради вршења кривичних ђела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дјела против опште сигурности.

Након саслушања, Тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда да осумњиченом одреди притвор због опасности од бјекства.

Радоичић је, наводи се у саопштењу, на саслушању негирао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет.

Пратите нас и путем Вибера