Virus korona

Ruski stručnjaci dezinfikovali još 11 objekata

  • 17.04.2020. 10:09

Ruski vojni stručnjaci izvršili su u Srbiji, u okviru mjera za suzbijanje virusa korona, dezinfekciju još 11 objekata, a među njima i Vojne akademije u Beogradu.

U posljednja 24 časa dezinfikovane su i gradske bolnice i domovi za stare u Ćupriji i Nišu, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

U Leskovcu i Zaječaru izvršena je analiza epidemiološke situacije i date su preporuke za suzbijanje virusa.

"Tri jedinice ljekara i medicinskih sestara su učestvovale u pregledanju i liječenju 37 pacijenata inficiranih virusom korona u bolnicama u Leskovcu i Zaječaru", navodi se u saopštenju.

Do sada je ukupno dezinfikovano 39 objekata u osam gradova u Srbiji, a vojni ljekari iz Rusije su pregledali i liječili 341 pacijenta, prenio je "Sputnjik".

Početkom aprila, u Srbiju je iz Rusije stiglo jedanaest aviona sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima, kao i ljudstvom.

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila za dezinfekciju objekata i puteva. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм