Oglasili se

Savjet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" protiv inicijative da se školska godina završi 2. juna

  • Извор: Б92
  • 30.05.2023. 15:39

Savjet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd zahvalio se Vladi Srbije na angažovanju na ispunjenju njihovih zahtjeva.

Iz Savjeta roditelja dodali su da očekuju rješavanje i preostalih zahtjeva.

Savjet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" saopštio je danas da je protiv inicijative da se školska godina završi 2. juna za djecu koja žele da idu u školu.

Predsjednik Savjeta roditelja Igor Đorđević istakao je u saopštenju da je u ponedjeljak nastavu pohađalo preko 800 učenika u obje smjene i da je taj broj u blagom povećanju od prvog dana povratka u školu. Savjet je uputio saopštenje, jer žele da se čuje "legitiman" glas roditelja da školska godina neće biti završena 2. juna i da neće biti pretvorena u Memorijalni centar, kao i da djeca neće biti trajno premještena na novu lokaciju.

Školska godina u OŠ

Školska godina u OŠ "Vladislav Ribnikar" završava se 2. juna

Predstavnici roditelja su naveli da su duboko pogođeni informacijama objavljenim juče u medijima, a bez potvrde o vjerodostojnosti istih i da su se obratili državnim organima sa dopisom i zahtevima.

"Savjet roditelja OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ zahtijeva od državnih organa da omoguće da za sve učenike koji to žele, nastavna školska godina u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ traje po planu rada škole i školskom kalendaru u objektu naše škole. Savjet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi za svu djecu, koja žele da idu u školu, 02.juna 2023. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Savjet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahtijeva koje je usvojio Savjet roditelja na sjednici 09.maja, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promjene namjene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se obilježi sjećanje na žrtve, prenosi B92.

Saslušana dadilja dječaka osumnjičenog za masakr u školi: Čuvala ga od kada je bio beba

Saslušana dadilja dječaka osumnjičenog za masakr u školi: Čuvala ga od kada je bio beba

"Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahtjeva i očekujemo brzo rješavanje ostalih. Za svaki eventualni budući zahtjev koji se tiče promjene načina održavanja nastave u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ neophodno je konsultovati Nastavničko vijeće i Savjet roditelja. Savjet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OŠ "Vladislav Ribnikar", stoji u saopštenju.

Savjet roditelja, kako se navodi, kao četvrti zahtjev navodi i to da se što prije da na uvid kopija Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OŠ "Vladislav Ribnikar". Savjet roditelja je još jednom uputio zahvalnost Vladi Srbije na ostvarenoj direktnoj komunikaciji sa posvećenim timom sa kojim se nastavlja rad na pronalaženju najboljeg mogućeg rješenja za sve učenike, nastavni kadar i roditelje ogledne škole.

"I za kraj želimo da vam iznesemo mišljenje velikog broja djece koja su u ovoj nezapamćenoj tragediji pametnija od svih nas. Mnogi od sinoć plaču za svojom školom. Oni žele da idu u svoju školu, neće da je napuste i neće da dozvole da ih jedan K. K. sve pobijedi. Po njihovom mišljenju bilo kakvo drugo rješenje osim sjedenja u njihovim klupama bila bi pobejda zločina nad svima njima i nad svima nama!", stoji u saopštenju Saveta roditelja.

Šta će biti sa majkom dječaka osumnjičenog za masakr?

Šta će biti sa majkom dječaka osumnjičenog za masakr?

Đorđević je u saopštenju takođe naveo da je mu je na sastanku Savjeta roditelja održanom 29.maja, dato puno povjerenje glasanjem za njegovo razrješenje- 30 glasova "protiv razrješenja", jednim glasom "za razrješenje", tri uzdržana, dok je tri člana Savjeta napustilo sastanak prije glasanja, zatim usvojena je odluka o razrješenju Bojane Nedeljković sa mjesta zamenika predsjednika Savjeta roditelja -31 glas "za" i tri uzdržana glasa.

Donijeta je i odluka o postavljanju Jelene Radulović za zamjenika predsjednika Savjeta roditelja - 30 glasova "za" i četiri uzdržana glasa. Zamjenica predsjednika Savjeta roditelja OŠ ''Vladislav Ribnikar'' Bojana Nedeljković saopštila je juče da je na sastanku u Predsjedništvu Srbije, na kojem je učestvovala zajedno sa Milankom Negić, majkom djevojčice Sofije Negić stradale u masakru 3. maja, predstavnicima svih relevantnih državnih ustanova i predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem, dogovoreno da se školska godina u toj školi završava 2. juna, jer je to, kako je rekla, jedino rješenje za izlazak iz krize.

Takođe je, kako je saopštila Nedeljković, dogovoreno da će se od ponedeljka, 5. juna, svi učenici škole "Vladislav Ribnikar", sastajati u OŠ "Sveti Sava" - u popodnevnoj smjeni, gdje će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih, a da će u dijelu škole, u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, napraviti Memorijalni centar, kao sjećanje na sve žrtve strašnog masakra, što je inicijativa koju je pokrenula Milanka Negić.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина