Beograd

Šestočlana porodica koju je stanodavac izbacio našla novi stan

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 25.11.2022.08:59

Kristijana Ćirić, trudnica u 5. mjesecu trudnoće, koja je zajedno sa suprugom i četvoro djece izbačena iz stana u Surčinu, nakon privremenog smještaja u stanu suprugovih roditelja, skućiće se u porodičnoj kući u Kaluđerici.

Opština Grocka im je obećala pomoć i platila im je unaprijed tri mjeseca kiriju.

Ona se nada da će u budućnosti kupiti kuću i da će se zajedno sa svojom porodicom zauvijek stambeno obezbijediti. 

Porodica iz Kaluđerice, na čelu sa humanim Milošem, izašla im je u susret znajući da mukotrpno odgajaju četvoro djece i ponudila im je prizemlje svoje kuće za stanovanje.

"Još uvijek se nalazimo na Novom Beogradu u stanu roditelja moga supruga. Ta kuća u Kaluđerici u kojoj ćemo da se preselimo, plaćena je unaprijed tri mjeseca od strane opštine Grocka.  Konkretno decembar, januar i februar. Opština će nam pomoći i oko grijanja i kupiće nam peć. Potrebno nam je nekoliko dana dok se ta kuća ne opremi. Porodica koja nam je izašla u susret izdavaće nam prizemlje za 300 evra mjesečno. Pošto mi imamo malu djecu, oni su procijenili da ima dovoljno prostora u prizemlju za sve nas", priča Kristijana za "Telegraf.rs".

Dodatan problem oko premještaja im pravi i velika količina stvari koja im je ostala u prethodnom stanu koji su plaćali u Surčinu, a do kojih ne mogu doći jer je bivši stanodavac promijenio bravu na ulaznim vratima.

Cjelokupna situacija njoj pravi stres koji može da našteti njenom zdravlju, što može biti opasno pogotovo jer je ona trudnica.

"Naš bivši stanodavac je težak čovjek. Ja stvarno ne znam kakav dogovor da mi napravimo sa njim. On je promijenio bravu, a da bi nam dao ključ od stana, zahtijeva da se sve stvari iznesu u roku od jednog dana. On ne može da shvati da mi imamo gomilu stvari i da je to fizički neizvodljivo. Nama bukvalno za to treba da unajmimo firmu za prevoz namještaja. Sa druge strane, ja sam trudnica i jako mi sve ovo teško pada. Sve mi to dodatno stvara i stres i fizički napor. Ne mogu ja da podižem teške stvari i da ih nosim, ja sam u 5. mjesecu trudnoće. Biće mi takođe problem i da namještam prizemlje u kući. Na svu sreću Opština nam je obećala da će nam izaći u susret i po pitanju premještaja stvari", izjada se Kristijana.

Ona kaže da im je plan da kupe kuću i doživotno se skuće. Primijetili su da u Kaluđerici ima kuća koje su povoljne za kupovinu, ali dok ne budu riješili taj problem, na sve načine će morati da se snalaze.

Kako dodaje, samo njen suprug radi i to slabo plaćene povremene poslove. Ona je ostala bez posla u trenutku kada je njen poslodavac saznao da je ostala u drugom stanju.

Miloš, vlasnik kuće u Kaluđerici, rekao je "Telegrafu" da je za porodicu Ćirić čuo od svojih prijatelja iz opštine Grocka.

"Prijatelji iz opštine Grocka pitali su me da li poznajem nekog čovjeka u Kaluđerici koji bi bio voljan da ponudi smještaj Kristijani i njenoj porodici. Ja sam se odmah ponudio i potpisao sam ugovor sa njom na tri mjeseca. Šta će dalje biti, vidjećemo. Koliko znam, oni planiraju trajno da se skuće", kratko je odgovorio.