Milanova majka otvorila dušu

Sin joj nestao prije tri godine: Da li da palim svijeću za žive ili mrtve

 • Извор: Агенције
 • 18.03.2023. 18:32

Porodica Milana Miškovića koji je nestao prije tri godine kod Slankamena kada je otišao u ribolov sa drugom, i dalje čeka njegov povratak.

Milanova majka Danijela kaže da joj je najgore što već tri godine ne zna istinu i da li svijeću da zapali za žive ili za pokojnike, prenosi "Fer portal".

Podsjetimo, 16. marta 2020. godine dva druga, Ilija Đokić iz Šapca i Milan Mišković, otišli su na pecanje na Dunav u Starom Slankamenu i nisu se vratili.

Đokićevo tijelo pronađeno je mjesec dana od nestanka kod Zemuna, a Milanova sudbina već tri godine je misterija.

"Ja samo čekam da se moj sin vrati. Znate kako, ja ne mogu da upirem prstom ni u koga, njegovo tijelo da se utopilo u rijeci, trebalo bi do sad da je nađeno. Tijelo ispliva na površinu, kao što je Ivanovo isplivalo. Ja nemam više sa kim da se posavjetujem. Prvih godinu dana smo proživljavali pakao”,  kaže neutješna majka za "Kurir".

Naime, Milanovi roditelji su alasi i to zanimanje su prenijeli i na svog sina i od trenutka kada su pretpostavili da se utopio, angažovali su sve prijatelje i ljude u okruženju koji se bave ribolovom i imaju čamce da ga traže i da jave čim budu primijetili nešto.

"Mi smo naše znanje prenijeli na Milana. On se vrlo dobro snalazi na rijeci, ali opet rijeka je brza i nepredvidiva, skroz bi bilo razumljivo da su se prevrnuli i utopili. Ali kako ga onda ne možemo naći? Počela sam da se savjetujem sa sveštenicima. Idem redovno na liturgiju i da palim svijeće. Meni samo još nada ostaje, a ja sam tu i ja ću da ga čekam”,  kaže Milanova majka Danijela i dodaje:

“Najteže mi je bilo kada sam odlazila prvi put da zapalim svijeću, ja nisam znala da li da zapalim za žive ili za pokojnike. Zamislite to, da vi kao roditelj ne znate da li je vaše dijete živo ili mrtvo već tri godine, a kraj ovoj agoniji ne vidite u blizini. Palim za zdravlje, tako mi predlažu sveštenici. Mi se svi trudimo da budemo jaki i da ne odustajemo, ali kao da nas konstatno život šamara time što nas drži u neznanju za tako važnu stvar za nas. Veoma je teško, a policija nije bila od velike pomoći, opet kažem, ja ne mogu ni u koga da upirem prst, kada već ne znam ništa".

Milan je inače u trenutku nestanka imao 23. godine, a porodica je ove godine proslavila njegov 26. rođendan.

“Mi smo stvarno porodica okrenuta vjeri i moj sin je plivao za časni krst. Kada je nestao, njegovi drugari iz Šapca su mi donijeli veliki krst koji su izvukli za Bogojavljanje, to su divni momci. Voljela bih samo da mogu da ga zagrlim. Svima nam mnogo nedostaje. Ne bih željela da se ovo dogodi nikome”, priča Danijela.

Тагови:
 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.