Oglasilo se Ministarstvo

Skandal u medicinskoj školi: Profesor davio đaka i gurnuo tri djevojčice

  • Извор: Курир
  • 23.03.2023. 11:57

Profesor fizičkog vaspitanja J.M. iz Srednje medicinske škole na Zvezdari davio je, kako Kurir saznaje, u ponedjeljak jednog učenika i rekao mu: "Ajde sad da mi popu*iš!". A pred kraj polugodišta gurnuo je tri djevojčice na času!

“On je u decembru tri učenice gurnuo na času zato što su se nasmijale kad je nešto objašnjavao. Tada je održan sastanak tima za prevenciju nasilja, dobio je pisanu opomenu direktorke škole, a upućen je i na pohađanje akreditovane obuke na temu umijeća komunikacije s djecom. Bio je pojačan i nadzor nad njegovim radom, dok je učenicama smanjena ocjena iz vladanja zbog nepoštovanja profesora, odnosno smijanja na času”, otkriva izvor Kurira.

Sagovornik otkriva i da je profesor potvrdio da je to uradio i rekao da bi ponovo postupio isto.

“Očito da ta obuka umijeća komunikacije nije urodila plodom, s obzirom na to da je u ponedjeljak uhvatio jednog dječaka za vrat i rekao mu: ‘Ajde sad da mi popu*iš!’. Tom djetetu je izletjela lopta do njegovog kabineta koji je u sklopu fiskulturne sale. Dječak je krenuo po loptu, on ga je otjerao, a poslije ga je uvukao u kabinet i uhvatio za vrat. Nije bilo svjedoka jer se to odigralo u kabinetu, ali ljekar je utvrdio da dijete ima sitne podlive po vratu i ruci. O svemu je obaviještena i policija”, tvrdi izvor.

Ministarstvo prosvete: Pratimo postupanje škole

Iz Ministarstva prosvete navode za Kurir da prate postupanje škole, kao i da službenici Ministarstva i školske uprave pružaju podršku školi u cilju adekvatnog postupanja.

“Direktor škole je odmah po saznanju obavijestio nadležnu školsku upravu, školskog policajca i sazvao Tim za prevenciju i reagovanje na nasilje koji će sagledati situaciju i preduzeti mjere”, rečeno je iz Ministarstva.

Novinari Kurira pokušali su dobiti izjavu od direktorke škole Snežane Milovanović, ali im je rečeno da ona nije na radnom mjestu i da ne mogu da razgovaraju ni sa kim od njenih saradnika jer su na sastancima ili na nastavi.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da neko iznosi optužbe njegov račun. Kurir je 2019. godine razgovarao s nekoliko roditelja koji su pisali peticiju protiv pomenutog profesora. Oni su ga tada optuživali da se prema djevojčicama ponaša nedolično, da ih pipka dok rade vježbe, kinji, ulijeće bez kucanja u svlačionicu dok se presvlače, a da je jednoj učenici tada čak i podizao majicu! Rekli su i da je na čas dolazio u majici s natpisom "Ajde da ga mjerimo", što su ocijenili kao neprimjereno za jednog profesora. Takođe, neke učenice koje su tada bile na poštedi upisivao je kao da nisu na času.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.