Румунски сенатор

Шошока: Све државе Балкана имају обавезу да бране Србију од резолуције о Сребреници

 • Извор: СРНА
 • 17.05.2024. 15:24

Румунски сенатор и предсједник СОС партије Диана Јовановић Шошока рекла је да се нада да Генерална скупштина УН неће усвојити резолуцију о Сребреници и нагласила да све државе на Балкану имају дужност и обавезу да бране Србију.

"Нисте ви криви за оно што се десило у Сребреници, као ни за оно што се десило на Косову... Ако се деси усвајање резолуције о Сребреници, значи да ће Србија бити највећи примјер како једна држава може да се окупира лажима", рекла је Шошока.

Према њеним ријечима, Србија мора да апелује на свој народ, на људе из свих крајева и не само широм Србије, већ и у Европи јер има доста држава које схватају да су у опасности, преноси РТ Балкан.

"Морате се бранити и тражити од свих других држава око вас, укључујући и Румунију, да бране вашу државу и свој народ. Ако успију са вама, успјеће са мном, успјеће са Бугарском, Мађарском, Сјеверном Македонијом", упозорила је Шошока.

Она је додала да Србија за обичне људе, за Румунију и њене политичаре неће бити "жигосана", већ ће бити херој.

"За нас, за праве људе, за нас из Румуније, па и политичке личности попут мене, ви ћете бити наши хероји. И зато морамо да вас бранимо и да вам помогнемо да се одбраните пред овим масовним нападом", нагласила је Шошока.

Она је навела да ће послати отворено писмо и молити политичаре из цијеле Европе и свијета да пошаљу отворена писма УН и да поново анализирају овај случај, те додала да ће и у писму УН поновити да је Косово Србија.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

  'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?