Eparhija raško-prizrenska

SPC reagovala na optužbe o švercu oružja na KiM

  • 05.07.2023. 21:55

Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas sa britanskim ambasadorom u Prištini Nikolasom Abotom povodom niza optužbi koji je iznijet na račun Srpske pravoslavne crkve.

Vladika je ambasadoru prenio zabrinutost povodom najnovije izjave britanske parlamentarke Ališe Кerns koja je iznijela tvrdnje da se preko srpskih pravoslavnih crkava na sjeveru Кosova vrši ilegalno unošenje oružja.

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!


"Vladika je posebno naglasio da je ova vijest, koju je u međuvremenu demantovao КFOR, višestruko pogoršala bezbjednost SPC na Кosovu i Metohiji i da ozbiljno može da oteža proces deeskalacije tenzija na sjeveru Кosova i dijalog. Vladika je ponovio stav naše Crkve da se naša Crkva zalaže za mir među svim građanima na КiM i da ne može dozvoliti bilo kakvu zloupotrebu ili političku manipulaciju sa našim crkavama", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.

Sramna izjava britanskog poslanika: Optužila SPC da švercuje oružje

Sramna izjava britanskog poslanika: Optužila SPC da švercuje oružje


Britanski ambasador u Prištini izrazio je zabrinutost zbog trenutnih dešavanja na sjeveru Kosova navodeći da Crkve zapravo imaju značajnu ulogu u unapređenju odnosa između zajednica.

Dodaje da je potrebna hitna deeskalacijakako bi se smirila situacija.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина