Na dan početka agresije

Sramna provokacija Austrijanca: Došao u Beograd i raširio NATO zastavu

  • Извор: Курир
  • 24.03.2023. 17:15

Austrijski ekonomista Ginter Felinger i predsjednik nevladinih organizacija za proširenje NATO-a po svemu sudeći ne prestaje da propagira svoju, sada već oprobanu, srbomrzačku šemu, pa se tako može primijetiti da se i dalje opušteno šetka kroz Beograd i bez imalo stida provocira srpski narod.

Naime, baš danas kada se navršavaju 24 godine od kada su se začule prve sirene koje su najavile NATO agresiju na tada Saveznu Republiku Jugoslaviju, kada su se začuli prvi projektili koji su nemilosrdno ispaljivani narednih 78 dana, Srbomrzac je odlučio da usred Beograda, tačnije u kompleksu "Beograda na vodi" raširi zastavu agresora i na kranje maliciozan način napiše samo četiri riječi koje su digle javnost na noge.

"Hvala za oslobođenje Srbije", stoji u opisu slike na kojoj Felinger ponosno i uz osmijeh pozira.

Ovo je samo još jedna u nizu sramnih reakcija koje dolaze u ranjivom trenutku za srpski narod.

Nedavno je pomenuti NATO LOBISTA iznio na svom Twitter nalogu skandalozan zahtev da se "odmah ukloni spomenik" djeci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim riječima, on predstavlja "mrsko izvrtanje činjenica"?!

Riječ je o spomeniku u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, djevojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje svu djecu ubijenu tokom ove agresije, ali se upravo ovo obilježje našlo na sramnom udaru NATO lobiste.

"Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne ljevice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolijevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni", napisao je Ferlinger i dobio žestoke reakcije na svoj post.

Тагови: