Ministar pravde Srbije

Srbija se nada da će na sjednici UN-a biti riječi i o Kosmetu

  • 06.02.2019. 16:09

Ministar pravde Srbije Nela Kuburović danas je izrazila nadu da će se dnevnom redu sjednice Savjeta bezbjednosti UN, najavljene za sutra, naći i tačka o Kosovu i Metohiji.

Ona je novinarima u Beogradu rekla i da neizvesnost oko dnevnog reda te sjednice pokazuje "neprincipijelnost nekih država". 

Prema njenim riječima, neke članice Savjeta bezbjednosti UN se ne pridržavaju onoga što su prihvatile, odnosno da se na kvartalnom nivou podnosi izvještaj, prenijeli su beogradski mediji. 

"I dalje postoji nada i verujemo da ćemo imati priliku da se pojavimo u Savjetu bezbednosti i ukažemo na ono što se dešavalo na teritoriji Kosova i Metohije u prethodnom periodu", rekla je Kuburovićeva. 

Još uvijek nije poznato da li će na sjednici Savjeta bezbjednosti UN sutra u NJujorku biti raspravljano o Kosovu i Metohiji, jer se tome, kako je ranije rekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić protive SAD, Velika Britanija, NJemačka i Poljska. 

Dačić danas u Vašingtonu učestvuje na međunarodnoj konferenciji o borbi protiv "Islamske države", a trebalo bi sutra da bude i na sjednici Savjeta bezbjednostu UN u NJujorku.