Ana Brnabić

"Srpska vlada na Svjetskom samitu predstavljena kao jedna od najinovativnijih"

 • Izvor: Srna
 • 13.02.2023. 22:47

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je srpska vlada na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju predstavljena kao jedna od najinovativnijih, da je jedna od vodećih o pitanju primjene vještačke inteligencije.

Brnabićeva je navela da je Srbija danas jedna od svega 11 zemalja u svijetu koje su uvele vještačku inteligenciju u osnovne i srednje škole na nacionalnom nivou.

"Naš cilj je da pripremimo stanovništvo za poslove u budućnosti", rekla je Brnabićeva i dodala da su u Srbiji već izgrađena četiri naučno-tehnološka parka, da je "Bio4" kampus zalog za budućnost i da bi trebalo da bude završen do 2025. godine.

Ona je istakla da tehnologija daje mladima prilike koje nikada prije nisu imali.

"Do nas je da redizajniramo budućnost, kako bismo izgradili svet koji će više biti fer i u kojem niko neće zaostajati", istakla je Brnabićeva.

Brnabićeva je na panelu pod nazivom "Održivi razvojni ciljevi na djelu", koji je održan u okviru Svjetskog samita vlada, istakla tri ključna izazova sa kojima se svet suočava, a kao prvi je navela rat.

"Tehnologija može, ako sarađujemo i delimo iskustva, stvoriti dobrobit za sve. Ako pogledamo svih 17 održivih razvojnih ciljeva, svih 17 mogu biti dostignuti uz pametnu upotrebu tehnologije", rekla je Brnabićeva.

Više od 20 predsjednika, 250 ministara, 10.000 zvaničnika iz vlada širom svijeta, biznismeni, ekonomisti, stručnjaci iz različitih oblasti okupili su se u Dubaiju kako bi razmijenili iskustva iz različitih oblasti.

Brnabićeva je danas rekla novinarima da se nada da će tokom ove godine biti završeni pregovori sa UAE o sporazumu o slobodnoj trgovini između dvije zemlje.

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina