Krvna osveta

Stojan nije mogao da preboli smrt sina, čekao 14 godina pa Dragana ubio nasred ulice

  • Izvor: mondo
  • 24.09.2022.17:55

Stojan Stojanović (69) ubio je Dragana Stepića (57) iz krvne osvete 2016. godine u Požarevcu. To ubistvo potreslo je cijelu Srbiju.

Stojan je vjerovao da je na taj način osvetio sina.

"Bilo je pitanje dana kada će Stojan osvetiti sina. Više od 14 godina živio je u želji da kazni krivca. Nije vrijedilo ni to što je bio u zatvoru zbog prijetnji Draganu", ispričali su tada poznanici Stojanovića.

Prema riječima očevidaca, Stepić je nekada radio u "Preduzeću za puteve" kao nadzornik na gradilištu na kojem je 2002. poginuo Stojanov sin.

"Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici. Stojan je prišao Stepiću i bez riječi ispalio jedan metak u njega. Stepić je teško ranjen i odmah odvezen u požarevačku bolnicu, gdje je preminuo, a napadač je odmah uhapšen. Stojan nije bježao. Mirno je sačekao policiju na mjestu zločina", rekao je tada izvor iz istrage.

Mještani kažu da Stojan nije mogao da preboli sinovljevu smrt.

"Sin mu je stradao na gradilištu u selu Zabrega kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga. Rov je bio dubok tri metra i nije bio dobro osiguran. Tada je odgovorno lice i nadzornik radova bio Stepić. Stojan je nakon tragedije prijetio da će iz osvete ubiti Stepića, a policija mu je nekoliko puta i oduzimala oružje. On je smatrao da je Stepić odgovoran za smrt njegovog sina. Strijepili smo da će ostvariti prijetnje. Nažalost, to se i dogodilo", ispričao je tada jedan od očevidaca, piše MONDO.

Podsjećanja radi, poslije nesreće 2002. u kojoj je na gradilištu poginuo Stojanov sin, Dragan Stepić osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom na to da "Preduzeće za puteve“ ne izvodi radove preko jednog metra dubine, a rupa u kojoj je stradao mladić bila je duboka tri metra. Stojan je inače proveo šest mjeseci u zatvoru zbog prijetnji Stepiću.

Tagovi: