Osuđen bivši inspektor

Stolić odavao tajne Velji Bevolji za 500 evra

 • Izvor: Kurir
 • 15.07.2022.11:06

Božidar Stolić, bivši inspektor SBPOK-a koji je bio oputužen da je zloupotrijebio položaj tako što je povjerljive službene informacije prikupljene tokom istrage o klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića odavao za novac Berancu Filipu Goluboviću osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na dvije godine zatvora. Sud mu je zabranio i da pet godina radi u MUP-u.

Osim toga, na teret mu je bilo stavljeno i da je kroz sistem MUP-a Goluboviću provjeravao da li je za osobe za koje mu je to tražio, raspisana potraga i za to mu platio 500 evra.

Istom presudom, zbog podstrekivanja na zloupotrebu položaja osuđen je i Golubović na jednu godinu i dva mjeseca zatvora. Sud je utvrdio da je podatke koje je dobijao od inspektora Stolića, dostavljao N.N. osobi.

"Stolić je kriv što je kao inspektor za borbu protiv organizovanog kriminala pribavio imovinsku korist od 500 evra tako što je u sistemu MUP RS provjeravao podatke za lica za koja je Golubović tražio, odnosno za Željka Golubovića, Filipa Golubovića, Borisa Labana, Srđana Jezdimira - rekao je sudija Zoran Šešić.

Božidar Stolić, podsjetimo, učestvovao je u istrazi i prikupljanju dokaza protiv jedne od najmonstruoznijih kriminalnih grupa, koju su prema navodima tužilaštva predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković. On je bio među prvim istražiteljima koji su ušli u kuću strave u Ritopeku i učestvovao u otkrivanju dokaza i tragova zločina.

Informacije koje je prikupio kao inspektor,kako se navodi u optužnici po kojoj mu se sudilo, prosljeđivao je Goluboviću, a on potom N.N. osobi.

"U vrijeme zadržavanja Belivuka i Miljkovića 4. i 5. februara 2020. fotografisao ih u prostorijama SBPOK'a, a 6. februara Golubovića obavijestio da su u kući u Ritopeku pronađeni tragovi krvi. Golubović je te informacije proslijedio NN osobi koja je obećala da će dobiti nagradu od 5.000 evra, ukoliko nastavi da ih obavještava - dodao je sudija u presudi.

Podsjetimo, kako se navodilo u optužnici po kojoj je Stolić danas i osuđen, poslije hapšenja Belivuka i Miljkovića, Golubović je od Stolića tražio da mu dostavi sve podatke o pronađenim dokazima. Poslije privođenja,tražio je i dobio fotografije Belivuka i Miljkovića ih SBPOK'a, a Stolić ga je obavestio da se "Belivuk dobro drži i da ništa ne govori". Zatim mu je javio da je poslije prskanja luminolom u kući u Ritopeku pronađen trag krvi Milana Lepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića. Golubović je te informacije prosljeđivao NN osobi, koja mu je rekla da će Stolić, ako nastavi tako da im šalje informacije biti nagrađen sa 5.000 evra.

Istom presudom, Stolić i Golubović su oslobođeni optužbi da su bili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.