Kosmet 

Tači: Uvođenje taksi za robu iz BiH i Srbije loš potez

  • 10.11.2018. 16:16

Odluka vlade u Prištini o uvođenju taksi za proizvode koji se uvoze iz Srbije i BiH nije dobar potez, izjavio je predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači.

Tači je za prištinski sajt "Indeksonlajn" rekao da Priština mora da djeluje odgovorno i da ne smije da pravi korake koji bi mogli da joj zakomplikuju podršku međunarodne zajednice, prenose beogradski mediji. 

Vlada samoproglašenog Kosova usvojila je u utorak, 6. novembra, odluku o uvođenju zaštitnih mjera za uvoz svih proizvoda koji se proizvode u Srbiji i BiH. 

Mjera podrazumijeva taksu od 10 odsto na sve proizvode koji se uvoze na Kosovo, a porijeklom su iz Srbije i BiH. 

Zbog ove odluke predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se predstavnici Beograda neće pojaviti na dijalogu u Briselu, sve dok takse ne budu ukinute. 

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović smatra da je odluka vlasti samoproglašenog Kosova o uvođenju taksi jedan od većih udara na slobodnu trgovinu u regionu, da podriva temelje CEFTA i ozbiljno narušava principe slobodne trgovine propisane pravilima Svjetske trgovinske organizacije.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм