Za dlaku izbjegao tragediju

Teška sudbina povrijeđenog dječaka u Bugarskoj

  • Извор: Курир
  • 15.08.2022. 20:15

Dječak Ilija Četnik (11) iz Batajnice teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć dogodila u Bugarskoj kada je autobus pun djece iz Srbije sletio sa auto-puta Trakija.

Prema riječima njegove majke i sestre, dječak je u bolnici, ali se sada bolje osjeća. Ilija ima prelom ruke i operisan je.

"Čuli smo odmah nakon nesreće šta se dogodilo. Sestra i brat su otišli odmah nakon u Bugarsku. Sestra je uspjela da vidi Iliju, dobro je i pod sedativima je poslije operacije", rekli su za Kurir iz porodice povrijeđenog dječaka, majka Vesna i sestra Danijela.

Kako je navela porodica povrijeđenog dječaka, ni oni nemaju potvrđenu informaciju kako je tačno došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđeno toliko djece i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

"Mi smo samo čuli priču da je vozač pokušao da pomjeri suvozačevo sjedište i u tom trenutku se i dogodila nezgoda", navode one u potresnoj ispovijesti.

Porodica je rekla i da njihov sin, odnosno brat, već četiri godine igra folklor.

"Jako voli da igra i ova grupa je prije dva mjeseca bila u Turskoj na turneji",  kažu one i dodaju:

"Želimo da se zna da mi nikog ne osuđujemo. Zaista, to je moglo svakom da se desi. Nesreća. Dijete koje je s njim u bolnici je teže povrijeđeno, a prema posljednjim informacijama, ima tri preloma karlice, krvarenje na mozgu i prebačeno je navodno u Klinički centar u Sofiju", rekle su.

Sagovornici objašnjavaju i da su teško povrijeđeni dječak i njihovo dijete idu zajedno u školu.

"Njih dvojica se baš druže, pa su tako i seli zajedno u posljednji dio autobusa na sprat. Dječaci su sjedili sa te desne strane na kojoj je autobus i završio pored puta",  kaže zabrinuta majka:

"Roditelji Ilijinog druga su posljednji i krenuli put Bugarske, jer nisu ni znali da je njihovo dijete povrijeđeno. Nadamo se najboljem."

Majka povrijeđenog dječaka kaže da se očekuje transport povrijeđenih u Beograd.

"Žao nam je i oca djevojčice koja u nesreći nije povrijeđena,a kome je amputirana noga", kaže ona.

Inače, Ilija je nedavno ostao bez oca koji je iznenada preminuo.

U autobusu je bilo 38 djece i 11 odraslih, a nesreće se dogodila juče poslije 20 sati na auto-putu Trakija kada se autobus prevrnuo, kada se navodno vozač nagnuo da namesti suvozačevo sjedište, jer je jedan roditelj htio da sjedne pored njega zato što je jednom djetetu pozlilo. Vozaču autobusa određeno je zadržavanje do 24 sata.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.