KiM

U dvorištu crkve otrovana četiri psa

  • Извор: СРНА
  • 29.04.2023. 17:54

Kosovska policija ispitala je jednu osobu, nakon što su četiri psa otrovana i uginula u dvorištu crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Novom Brdu.

Na video snimcima koje je Radio KiM objavio na “Fejsbuku” vidi se radnik firme “Biolend”, koja je u vlasništvu Albanca, a koji daje hranu psima u vlasništvu sveštenika Steve Mitrića.

Radnik je na vozilu “kvad” došao na crkveno imanje, na mjestu gdje se nalazi dječije igralište, namamio pse i dao im hranu.

Obučen u radni kombinezon, bacao je svakom psu pojedinačno i kad se uvjerio da su svi uzeli hranu udaljio se sa crkvenog posjeda.

Na imanju je nađeno još ostataka hrane koju je bacao.

Do sada su uginula četiri psa, a jedan pas još umire u dvorištu, naveo je Radio KiM.

Firma “Biolend” bavi se proizvodnjom organske hrane i jaja.

Zemljište na kom se nalazi kupljeno je od Srba u proteklom periodu.

Sveštenik Stevo Mitrić rekao je da su svi potreseni i da ne može da smirim ni sebe, ni porodicu.

– Kćerku Milijanu, koja je bila posebno vezana za Miksija, odveo sam u Manastir Draganac. Ne može da gleda i podnese ovo. Miksi je mješanac belgijskog ovčara i vučijaka, a ostalo su mješanci o kojima se Milijana starala. Ne znam šta da radim. Sada pokušavamo da bar jednog da spasimo, dajemo mu jogurt – rekao je sveštenik Mitrić.

Kosovska policija je izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj, pregledala snimke i nakon konsultacija sa nadređenim službenicima savjetovala svešteniku da zamrzne pse, naruči privatnu obudkciju i toksikološku analizu.

Portparol Kosovske policije Ismet Hašani potvrdio je da je slučaj trovanja pasa u crkvenom dvorištu u Novom Brdu zabilježen još u srijedu, 26. aprila, te da je policija obavila uviđaj.

On je potvrdio da je jedna osoba ispitana, ali da nije zadržana u pritvoru.

Užasna nesreća: Freza čovjeku uhvatila nogu, nisu mogli da je izvuku

Užasna nesreća: Freza čovjeku uhvatila nogu, nisu mogli da je izvuku

– Jedan čovjek je intervjuisan u vezi s tim i istražni organi rade na tome da utvrde da li je istina da ih je on otrovao ili ne – naveo je Hašani.

On je rekao da je ispitani radnik prenio da mu je namjera bila samo da nahrani pse, a ne i da ih otruje.

– Radi se na dokazima i dalje – dodao je Hašani, portparol Policije za region Gnjilana.

Novo Brdo je opština sa srpskom većinom i stanovništvom koje živi u velikom siromaštvu, a od 1999. godine one je izloženo je čestim pljačkama, prijetnjama i napadima.

Mnogi Srbi žive od socijalne pomoći i uz veliku podršku Srpske pravoslavne crkve, koja u ovom kraju ima narodne kuhinje sa velikim brojem korisnika. 

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: