Снијег направио проблеме

У Србији ванредно у пет општина, евакуисано 30 људи

  • Извор: Агенције
  • 27.11.2023. 09:30

Снијег који је два дана падао у Србији изазвао је проблеме широм Србије, а најкритичније је у општинама Ивањица, Нова Варош, Бабушница и Црна Трава, гдје је проглашена ванредна ситуација, која је на снази и на дијелу подручја Врања.

Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије Милош Миленковић рекао је јутрос за РТС да су припадници тог сектора за два дана евакуисали 30 и спасили 17 особа

Миленковић је објаснио да становништво на подручју Новог Пазара, Пријепоља, Сјенице, Прибоја, Ивањице, Сврљига, Књажевца, Власотинца и Бабушнице има проблема са струјом због снијега, али да екипе раде на отклањању кварова.

Он је навео да су путеви углавном проходни, те навео да и даље има мањих потешкоћа у саобраћају у општинама Сјеница, Тутин и Бабушница, гдје екипе раде на прочишћавању путних праваца.

- Смирује се ситуација, али смо и даље у пуној приправности и спремни да реагујемо - рекао је Миленковић.

Из Јавног предузећа "Путеви Србије" саопштено је да су путеви првог и другог приоритета проходни, али да на појединим путевима има до 10 центиметара снијега.

Непропходни су путеви трећег приоритета Предејане-Црна Трава, Куманица-Преко Брдо-Дуга Пољана, Одвраћеница-Преко Брдо-Кути и Рашка-Кути-Одвраћеница.

Путеви су непроходни и у општини Црна Трава, гдје је већина насеља завејано и до њих не може да се допре, док школе у појединим мјесним заједницама неће радити два дана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.