Provokacija

U srpskom selu na Kosmetu osvanuo grafit OVK

  • Izvor: Tanjug
  • 14.01.2022.20:52

U istom danu kada je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio poziv zemalja Kvinte i Evropske unije da omogući održavanje referenduma, na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju OVK.

Ovim povodom iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je izvesno da “svaki potez Kurtija koji je usmjeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posljedice i predstavlja očiglednu bezbjednosnu prijetnju i destabilizaciju prilika na terenu”.

U tom smislu, ističu, i današnji grafit terotističke OVK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može da se posmatra kao izolovan incident, već kao nova prijetnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od institucija u Prištini.

– Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umjesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču – poručeno je iz Kancelarije za KiM.

Tagovi: