Bečej

Ubila majku, pa je bacila u šaht i zatrpala: Odložen glavni pretres

  • Izvor: Kurir
  • 14.01.2022.19:05

Glavni pretres u postupku koji se vodi protiv Divne M. (24) iz Bečeja, okrivljene da je ubila majku Danicu M. (58), ponovo je odložen, a sljedeći je zakazan za 3. mart, piše Dnevnik.

Viši sud u Zrenjaninu je od zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva zaprimio predlog za izricanje mjere bezbjednosti protiv okrivljene Divne M, zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično djelo ubistva, a ta mjera se odnosi na obavezno psihijatrijsko liječenje okrivljenje i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, navodi Dnevnik.

Zločin, zbog kog se sudi okrivljenoj, dogodio se neutvrđenog dana, u januaru prošle godine, u večernjim časovima, u porodičnoj kući u Bečeju.

Nakon što se posvađala s majkom, kćerka ju je fizički napala i više puta je pesnicama udarila po glavi i stezala oko vrata. Usljed povreda, napadnuta žena je preminula na licu mjesta. Divna je, potom, majku izvukla iz sobe i bacila u šaht pored kuće, zatrpala pijeskom, ciglama i granjem, a leš je tamo pronađen 16. marta prošle godine. Inače, u trenutku zločina Divna M. je bila trudna.

Zločin je otkriven nakon što je Daničina starija kćerka prijavila policiji nestanak majke 1. marta. Ona je oglašavala nestanak majke i na društvenim mrežama i u lokalnim medijima.

- Moja majka je nestala prije mjesec i više dana. Od tada joj se gubi svaki trag, niko je nije ni vidio, niti se čuo s njom. Njen mobilni telefon već nedjeljama nije dostupan - pisala je tada starija kćerka.

Pripadnici MUP su se odmah nakon prijave nestanka dali u potragu.

- Policija je već neko vrijeme tragala za Danicom jer je njena starija kćerka, koja živi u Leskovcu, prijavila da ne može da stupi u kontakt s majkom i da joj se već duže vrijeme ne javlja. Zbog te prijave policija se i raspitivala po komšiluku da li je neko vidio Danicu. Nikome od nas nije palo na pamet da je Divna mogla da počini ovakav zločin - kazao je nakon otkrivanja leša za „Dnevnik" jedan mještanin Bečeja.

Prema nezvaničnim informacijama, kada je počela potraga za Danicom, Divna je pričala kako se ona, navodno, udala. Takođe, ugasila je i najnoviji nalog na društvenim mrežama, što je dodatno pobudilo sumnju. Inspektorima je bilo sumnjivo i to što je koristila majčinu platnu karticu, budući da je govorila da se majka preudala i odselila.

Tagovi: