Trstenik

Učenici koji su izmakli profesorici stolicu kažnjeni jedinicom iz vladanja i ukorom

 • Izvor: Srna
 • 09.03.2023.22:25

Učenici koji su profesorici engleskog u trsteničkoj Tehničkoj školi izmakli stolicu, snimili to i objavili na društvenim mrežama kažnjeni su odlukom Nastavničkog veća – jedinicama iz vladanja i ukorom.

U proteklom periodu kroz pojačan vaspitno-pedagoški rad, prema saznanjima RTS-a, članovi Tima za borbu protiv nasilja ocijenili su da su se dvojica učenika, koji su nastavili da pohađaju školu poslije incidenta, popravili i na osnovu toga dali prijedlog koji je usvojen.

Incident se dogodio 9. novembra prošle godine nakon čega se jedan od trojice vinovnika odmah ispisao iz škole, a druga dvojica su nakon odluke da se izbace iz škole zbog fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja, uložili žalbu i krajem decembra vraćeni na nastavu.

Profesorica se poslije višemjesečnog bolovanja vratila na posao u istu školu. Posle svega, uputila je molbu nadležnima za premještaj u drugu školu.

U međuvremenu je i direktor škole podnio ostavku.  

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.