Povrijeđena 33 putnika, djevojka poginula

Uhapšen vozač autobusa koji se prevrnuo kod Leskovca

  • Izvor: Nova.rs
  • 22.08.2022.09:30

M.Ž. (57) vozač autobusa koji je juče sletio na auto-putu Niš – Leskovac kod Pečenjevca, kada je poginula jedna djevojka, a povrijeđeno 33 putnika, je uhapšen.

Kako je potvrdila Policijska uprava u Leskovcu, njemu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden tužiocu.

Do udesa je došlo kada je autobus somborskih tablica, koji je prevozio putnike sa ljetovanja u Grčkoj, iz još neutvrđenih razloga sletio sa kolovoza, kretao se travnatom površinom par stotina metara, a zatim se prevrnuo na bok. Vođa puta, turistički vodič N.N. ostala je na mjestu mrtva, a povrijeđeni putnici su zavisno od težine povreda, prebačeni u niški Univerzitetski klinički centar i Opštu bolnicu u Leskovcu.

Među putnicima je bilo i djece, ali nijedno od njih nije teže povrijeđeno. Jedan čovjek je zadobio teške povrede u vidu preloma ruke i rebara zbog čega je operisan, još jedna žena ima nešto teže povrede dok su ostali prošli sa oguljotinama i nagnječenjima i skoro svi su pušteni kućama još u toku jučerašnjeg dana.