Uhapšena Srpkinja iz Suve Reke

  • 31.03.2021. 11:18

Srpkinju Milu Anđelković /44/, povratnicu u selo Novake kod Prizrena, kosovska policija uhapsila je na prelazu Merdare zbog navodno falsifikovanih papira za stan u Suvoj Reci, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su naveli da je uhapšena oko ponoći na prelazu Merdare, na putu Kuršumlija-Podujevo zbog stana koji je uzurpirao Albanac, inače bivši kolega njenog pokojnog oca, a ona ona je imala rješenje o iseljavanju uzurpatora.

Riječ je o stanu, kako je pojašnjeno, koji je otac Anđelkovićeve dobio od "Elektrokosmeta" 1998. godine.

Anđelkovićka je pod pratnjom policije sprovedena u stanicu u Suvoj Reci, a Kancelarija je uz angažovanje advokata obavijestila sve relevantne predstavnike međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji.

Hapšenje Mile Anđelković je još jedan od brutalnih primjera zastrašivanja Srba povratnika na Kosovo i Metohiju, naglasili su iz Kancelarije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju smatra da je u pitanju očigledna namjera vlasti u Prištini da se Srbi različitim mehanizmima pritisaka, prijetnjama, hapšenjima odvrate od povratka.

"Najnoviji odnos prištinskih vlasti prema Mili Anđelković samo pokazuje da u Prištini ne postoji politička volja da se prognani vrate na svoja vekovna ognjišta", zaključuju iz Kancelarije.

 

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок