Uhapšeno šest pripadnika grupe Levijatan

  • 14.10.2020. 17:24

Po nalogu Prvog osnovnog tužžilaštva u Beogradu policija je uhapsila šest pripadnika grupe "Levijatan", zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog M.B. a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovoj grupi zbog ranije ostavljenih komentara.

Uhapšeni su K.B, S.N, P.M, T.Z, B.M. i L.U. Svima se na teret stavlja krivično djelo nasilnicko ponašanje prema M.B, a K.B. se tereti i za ugrožžavanje sigurnosti M.B.

Oni su danas saslušani u tužilaštvu nakon čega je tužžilaštvo predložžilo sudu da odredi pritvor svima osim osumnjičenom S.N.

Tužilaštvo traži pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će oni ometati postupak uticanjem na svjedoke, a prema K.B i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u informaciji tužilaštva objavljenoj na njegovom sajtu.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića presreli oštećenog M.B. od koga su zahtjevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori riječi koje su od njega tražžili, što je M.B. odbio, prenosi tužilaštvo.

Usljed jakog udarca u glavu koji mu je otvorenom šakom zadao K.B, oštećeni je pao, a ostali osumnjičeni su mu onda rukama i nogama zadali više udaraca u predjelu glave i tjela upućujući mu pretnje.

Dva dana kasnije, K.B. je telefonom pozvao M.B. uputivši mu različite pretnje zahtjevajući od njega da na društvenoj mrežži „Fejsbuk“ objavi snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je ranije ostavio u vezi djelovanja grupe "Levijatan“.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок