Ana Brnabić

"Uvijek ćemo biti uz naš narod na KiM"

  • Извор: Танјуг
  • 05.09.2022. 12:48

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas tokom posjete KiM-u, da će Srbija uvijek biti uz svoj narod na KiM-u.

- Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam na Kosmetu. Želim odavdje, sa KiM-a, da pošaljem jasnu poruku, poruku mira stabilnosti i tolerancije i poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ćemo uvijek biti uz naš narod na KiM - rekla je Brnabićeva obraćajući se okupljenima u zgradi Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Brnabićeva je istakla da je ovo izuzetno težak i kompleksan trenutak, ali da je zadovoljna što je, uprkos provokacijama, sačuvan mir.

- Interesi Srbije su mir i stabilnost - poručila je Brnabić.

Napomenula je da je država u proteklih nekoliko godina investirala na KiM više nego u posljednjih 40 godina.

- Država je na usluzi svojim građanima i sve što smo uradili u centralnoj Srbiji, želimo da uradimo i pomognemo Srbima na KiM - rekla je Brnabić.

Dodala je da je važno što je u Kosovskoj Mitrovici napravljen centar u kojem će djeca moći da uče savremene tehnologije, jer će to, uz obezbijeđivanje mir, obezbediti prosperitet na KiM.

- Da porodice ovdje ostanu, da ovdje vide svoju budućnost, da vide rast plata i penzija. Bićemo uz srpski narod i drago mi je što sam ovdje, u ovim teškim okolnostima - rekla je Brnabić.

Ona je poručila da je najvažnija tema, što će kaže, svuda ponavljati i od koje neće odustati - Zajednica srpskih opština.

Тагови:
  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм