Trgovačka škola

Užas u Beogradu - Udario druga stolicom na času, pa ga izbo nožem

  • Izvor: Kurir
  • 06.05.2022.13:39

Policajci iz policijske stanice Stari grad uhapsili su Ž.Š. (16) učenika prvog razreda Trgovačke škole u Beogradu neposredno nakon što je nožem napao i povrijedio M. K. (17) takođe đaka te školske ustanove.

Svađa dvojice učenika dogodila se danas oko podneva u prostorijama ove škole u Hilandarskoj ulici nakon čega je Ž.Š. udario druga stolicom, a onda izvadio nož i izbo ga.

Prema saznanjima Informera incident su prvi vidjeli drugi učenici koji su u pomoć pozvali dežurnog školskog policajca.

- Policajac je odmah intervenisao i na mjestu sukoba zatekao krvavog M.K. koji je bio svjestan i komunikativan. Uplašeni tinejdžer mu je ispričao ko ga je i zbog čega napao nakon čega je uslijedila potjera - kaže izvor Informera upoznat sa ovim slučajem.

U međuvremenu jedan od profesora je pozvao Hitnu pomoć koja je povrijeđenog M.K. u svjesnom i komunikativnom stanju prevezla u Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj gde su mu konstatovane povrede i ukazana prva pomoć.

Za to vrijeme školski policajac je u saradnji sa kolegama iz policijske stanice Stari grad uhapsio napadača i to u Balkanskoj ulici. Uhapšeni mladić nije pružao otpor prilikom hapšenja nakon čega je priveden u policijsku stanicu. Motiv i ostali detalji napada još uvijek se utvrđuju.