nabujali vodotokovi

Vanredna situacija u Loznici i Šapcu zbog poplave

  • Извор: Агенције
  • 31.05.2023. 21:40

U Loznici i dijelovima Šapca proglašena je vanredna situacija zbog poplave izazvane obilnim padavinama i nabujalim vodotokovima.

Štab za vanredne situacije Šapca donio je danas odluku o proglašenju vanredne situacije u pojedinim dijelovima na području grada zbog opasnosti od obilnih padavina, poplava i pojave bujičnih voda.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 24 osobe u mjestu Gornja Vranjska kod Šapca, među kojima devetoro djece, kao i dvije osobe u Šabačkoj Kamenici, a povrijeđenih nije bilo.

Vanredna situacija proglašena je u šabačkim mjesnim zajednicama: Petkovici, Desiću, Grušiću, Varni, Jevremovcu, Gornjoj Vranjskoj, Krivaji, Bukoru, Rumskoj, Volujcu, Nakučanima, Dvorištu, Pocerskom Metkoviću, Bojiću, Zablaću, Metliću, Beloj Reci i Sinoševiću.

Probleme izazvali bujični potoci i odvodi

Probleme izazvali bujični potoci i odvodi

Štab za vanredne situacije grada Loznice donio je odluku o vanrednoj situaciji zbog stanja na terenu, jer su poplavljena domaćinstva, kao i zbog moguće opasnosti od izlivanja vodotokova.

"Desilo se da smo imali oko 70 litara padavina po metru kvadratnom i kad imate toliku količinu vode teško je to odbraniti. Sada više nemamo nijedan putni pravac koji nije prohodan", rekao je za RTS pomoćnik gradonačelnika Loznice LJubinko Đokić.

U toku jučerašnjeg dana, usljed obilnih padavina, poplavljen je suteren hirurško- ginekološkog bloka opšte bolnice Loznica, gdje su smješteni Služba prijema i zbrinjavanja urgentnih stanja, Kabinet za CT i rendgen kabinet, specijalističke ambulante ortopedije, urologije i hirurgije, koje su trenutno van funkcije, javio je Tanjug.

Vanredna situacija je na snazi i u dijelovima opština Užice, Požega, Beočin, Vrnjačka Banja i Boljevac. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)