Adli Behramaj

Euleks ispred zgrade Tačijevog savjetnika, pretresali mu stan satima

  • Извор: Агенције
  • 22.02.2023. 22:34

Višečasovni pretres stana bivšeg savjetnika Hašima Tačija, Adilja Behramaja je završen.

Kako prenose prištinski mediji ispred Behramajevog stana primjećen je povećan broj pripadnika Euleksa, koji su, uz moderaciju Kosovske policije, izvršili akciju po nalogu Specijalnog suda.

Kako prenosi Reporteri, pretres Behramajevog stana počeo je u ranim jutarnjim i završio se u kasnim popodnevnim časovima. Advokat Adila Behramaja, Artan Ćerkini rekao je da je razlog za raciju sumnja Specijalnog tužilaštva u izvršenje krivičnog djela koje je u nadležnosti Specijalizovanih vijeća.

"Kao što smo ranije javili, danas je po nalogu sudije za prethodni postupak Specijalizovanih veća izvršen pretres u stanu Adilja Behramaja, u vezi sa tužbom Specijalizovanog tužilaštva za krivično djelo koje je, prema njihovim riječima, u okviru nadležnost specijalizovanih komora", izjavio je on.

Ćerkini je rekao da je nakon uvida u odluku, odbrana utvrdila da se Ustav krši u nekoliko tačaka.

"Odbrana je vidjela odluku, dala je početnu procjenu. Smatramo da odluka, u nekim tačkama, krši Ustav. Ali mi ćemo se pozabaviti ovim pitanjima u odgovarajućem proceduralnom trenutku", rekao je on.

Portparol Kancelarije specijalizovanog tužioca Kristofer Benet rekao je za Reporteri da Kancelarija specijalizovanog tužioca ne komentariše sopstvene istrage, prenosi Kosovo online.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм