Usvojene izmjene

Vlada Srbije produžila ograničenje cijena goriva i hljeba do 30. septembra

  • Извор: РТС
  • 30.08.2022. 15:43

Vlada Srbije je na sjednici usvojila izmjene Uredbe o ograničenju visine cijena derivata nafte i izmjene Uredbe o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica u cilju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cijena koje su važne za snabdijevanje potrošača, piše Tanjug, a prenosi RTS. Ograničenje cijena je produženo do 30. septembra.

Uredbom su ograničene - maksimalna maloprodajna cijena bijelog kristal šećera u svim pakovanjima koja ne smije prelaziti 102,99 dinara po kilogramu, te maksimalna proizvođačka cijena belog kristal šećera u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i 10 kilograma, koja ne smije prelaziti 85,11 dinara po kilogramu, dok maksimalna proizvođačka cijena bijelog kristal šećera za sva ostala pakovanja ne smije prelaziti 93,63 dinara po kilogramu.

Takođe, ograničena je i maksimalna maloprodajna cijena dugotrajnog (UHT) mlijeka sa 2,8 procenta mliječne masti u pakovanju od jednog litra na 119,99 dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Novom Uredbom ostaju ograničene i maksimalne maloprodajne i proizvođačke cijene brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašna tip T-500 u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma.

Marže obračunate na neto fakturnu cijenu brašna tip T-400 i T-500 ostaju nepromenjene.

Ograničene su maksimalne maloprodajne cijene i maksimalne proizvođačke cijene za svinjski but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjsku slabinu sa kostima.

Ograničene su i maksimalna maloprodajna i maksimalna proizvođačka cijena svježeg pilećeg trupa.

Marže obračunate na neto fakturnu cijenu svinjskog i pilećeg mesa ostaju nepromijenjene.

Uredbom se ograničavaju proizvođačke cijene, kao i one u trgovini na veliko i u trgovini na malo, za jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, koje ne smiju biti veće od cijena koje su važile na dan 15. novembar 2021. godine.

Vlada je na sjednici donijela i izmjene Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hljeba, koja se produžava na narednih 30 dana.

Vlada Srbije je na sjednici usvojila i izmjene Uredbe o ograničenju visine cijena derivata nafte, koja će sada važiti do 30. septembra, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

To znači da će Vlada Srbije i u narednih mjesec dana određivati maksimalne cijene dizela i benzina evropremijum 95.

Vlada Srbije je cijenu goriva prvi put ograničila u martu i od tada svakog petka do 15 sati utvrđuje i objavljuje najvišu maloprodajnu cijenu koja važi narednih sedam dana.

Trenutno, do 31. avgusta važe cijene po kojima benzin košta 183 dinara za litar, a evrodizela 217,5 dinara.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?