Tragedija na pruzi kod Šapca

Voz naleteo na muškarca koji je autom obilazio spuštenu rampu

 • 28.06.2021.11:00

Na putnom prelazu obezbeđenom automatskim polubranicima i svjetlosnom saobraćajnom signalizacijom između Štitara i Šapca u 8.15 sati dogodila se nesreća u kojoj je nastradala jedna osoba, kada je drumsko vozilo pokušalo da zaobiđe spuštene branike.

Na drumsko vozilo koje je pokušalo da zaobiđe spuštene branike naletio je putnički voz, koji je saobraćao iz Štitara ka Beogradu.

U nesreći je nastradao vozač drumskog vozila. Riječ je o muškarcu, starosti 71 godina.

O nesreći je odmah obaviješten MUP, a željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge je trenutno u prekidu.

"Infrastruktura železnice Srbije" izražava saučešće porodici nastradalog.

Ovo je drugi slučaj na srpskim prugama u roku od samo pola dana da se dogodi nesreća na putnom prelazu obezbijeđenom savremenom signalizacijom, zbog nepropisne vožnje učesnika u drumskom saobraćaju. Sinoć u 19.55 sati, na putnom prelazu obezbijeđenom polubranicima i svetlosnom signalizacijom, između Vlaškog Polja i Mladenovca teretni voz naletio je na drumsko vozilo, koje je takođe zaobilazilo spuštene branike.

U ovoj nesreći sinoć nije bilo povređenih, ali se takvi slučajevi najčešće tragično završavaju.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zato upozorava i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju, voze pažljivo i budu odgovorni prema sebi i drugima, jer je to jedini način da se spriječe ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

(Telegraf)

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.