Uhapšen vozač bijelog kombija

Vozač kombija udario muzičara, pa pobjegao

  • Извор: Блиц
  • 18.08.2022. 21:31

Muzičar Mlađa Milosavljević teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u beogradskom naselju Kaluđerica, kada je na njega, dok je išao trotoarom, iznenada naletio kombi, udario ga, pa pobjegao!

Vozač bijelog kombija koji je pokosio Milosavljevića ubrzo je identifikovan i priveden, zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera, ali i vozaču koji je vidio šta se dogodilo i odmah je krenuo za kombijem kako bi zapisao tablice.

Nesrećni čovjek povrijeđen u nesreći, čiji snimak kruži društvenim mrežama, nalazi se u Kliničkom centru i u teškom je stanju.

Mještani Kaluđerice i svjedoci jezive nesreće još su u šoku. Snimak nesreće je podigao veliku buru i mnogi misle da je vozač namjerno kombijem udario Milosavljevića, jer se odjednom, baš iza njega popeo na ivičnjak, udario ga, sišao opet na kolovoz i nastavio da vozi pravo kao i nekoliko sekundi prije!

"Jadan čovjek, ne možemo i dalje da se saberemo. Vidio sam kada ga je udario, bacio ga je unaprijed, a Mlađa je samo pao i mirovao par sekundi. Vozač je odmah pobjegao, jedan čovjek je krenuo za njim, ali ne znam da li ga je uhvatio. Svi smo dotrčali do Mlađe da vidimo da li je čovjek živ i pomogli smo mu dok nije došla hitna. Baš je bio izubijan. Cijela glava mu je bila krvava, oko mu je bilo povrijeđeno, a i žalio se da ga leđa jako bole. Odveli su ga u Urgentni centar i čuo sam da ima teške povrede", rekao je komšija koji živi nadomak mjesta na kom je udaren Milosavljević.

Na snimku koji je snimila sigurnosna kamera sa komšijinog dvorišta koji je objavljen na Fejsbuku vidi se momenat kada je došlo do nesreće i mnogi vjeruju da je Milosavljević namjerno pregažen.

“Ovo nije bilo slučajno”, “Nikakvog razloga nije bilo da odjednom skrene osim ako je bilo namjerno”… nižu se komentari.

Kako kaže sagovornik, sve se desilo jako brzo, niko nije očekivao da će kombi da udari Mlađu, te su svi ostali paralizovani od šoka.

"Pogledao sam snimke koje je zabilježila komšijina kamera i tu najbolje vidite kakav je to šok bio. Čovjek koji je u crnom automobilu je krenuo da prepriječi put vozaču kombija, ali je čovjek u trenutku stao jer se uplašio da će i njega da pokupi", objašnjava komšija za Blic.

Kaže da trenutno ne zna u kakvom je stanu i da nema koga ni da pita.

"Ja lično nisam mogao da dobijem nikakve informacije o njegovom stanju osim da ima teške povrede, odnosno prelom kuka i povrede glave. Otkad su mu umrli majka i otac on je sam, nije se ženio. On je čovjek muzičar, svirao je u mnogim bendovima", objasnio je.

Komšije kažu da ne vjeruje da bi iko imao razloga da Milosavljevića namjerno udari vozilom.

"Iskreno ne vjerujem. Naravno moguće je, ja ne znam šta je radio Mlađa, ali da se zamjeri nekome toliko da ga ovaj udari usred bijela dana, mislim da je to malo previše. Čuo sam da je vozač bio pijan kada su ga uhvatili i da je gledao telefon. Nisam stručan, ali nekako mi taj scenario izgleda mnogo realniji", rekao je.

“Svakih mjesec dana u Kaluđerici nekoga udari auto”

Iako su bili rijetki sugrađani koji su prisustvovali samom događaju, skoro svi mještani Kaluđerice koji su danas prošli nadomak mjesta nesreće su zastali, okrenuli se i progunđali sebi u bradu. Jedan od njih je reporteru Blica objasnio da tako reaguje jer je “umoran od ovakvih svari”.

"Vjerovatno grešim, ali ja imam osjećaj kao da čujem svakih mjesec dana da je u Kaluđerici nekoga udario auto, a čim se čuje znači da je ozbiljnije. Sve se okreće na vozače, što i jeste tačno, udariš-kriv si. Ali ne može da mu se oduzme dozvola, kazna ili zatvor ako nekog ubije i kraj. Evo na primjer trotoar na kome je udaren čovjek nije širok ni pola metra, što je još i dobro ako uzmemo u obzir koliko kilometra trotoara fali u Kaluđerici. Da je čovek stajao pola metra u desno ne bi ga ni udario, ali mi izgleda ne razmišljamo tako. Više volimo da kažnjavamo nego da sprečavamo", rekao je ovaj nezadovoljan prolaznik.

Uhapšen vozač bijelog kombija

Muškarac V. S. (39) uhapšen je zbog sumnje da je 15.8. u Ulici vojvode Stepe Stepanovića u Kaluđerici izgubio kontrolu nad vozilom marke “reno trafik”, izletio s kolovoza na trotoar i udario šezdesettrogodišnjeg pješaka, a potom pobjegao s lica mjesta. Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati nakon čega će biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, piše Blic.

Тагови: