Предсједник Владе Србије

Вучевић са Боцан-Харченком: Чврста подршка Русије Србији

 • Извор: Танјуг
 • 15.05.2024. 13:42

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић данас је у разговору са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком истакао да је за Србију од стратешког интереса очување стабилности региона, као и да је нацрт резолуције ГС УН о Сребреници осјетљиво питање које не доприноси продубљивању сарадње и изградњи добрих сусједских односа.

Боцан-Харченко је пренио да Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије у очувању свог територијалног интегритета и суверенитета, као и недвосмислену подршку на међународном плану по питањима од виталног интереса за земљу, саопштено је из Владе Србије.

Премијер је изразио захвалност Руској Федерацији на чврстом ставу у погледу територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на поштовању међународног права.

Он је истакао да је положај Срба угрожен одлуком приштинских власти о забрани употребе динара на Косову и Метохији, која у великој мјери отежава живот наших грађана у јужној српској покрајини и удаљава од дијалога Београда и Приштине.

Вучевић и Боцан-Харченко разговарали су поред осталог и о заједничким пројектима и економској сарадњи.

Боцан-Харченко је уручио Вучевићу честитку предсједника владе Руске Федерације Михаила Мишустина и пожелио много успјеха у раду нове владе.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.