Предсједник Владе Србије

Вучевић са Боцан-Харченком: Чврста подршка Русије Србији

  • Извор: Танјуг
  • 15.05.2024. 13:42

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић данас је у разговору са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком истакао да је за Србију од стратешког интереса очување стабилности региона, као и да је нацрт резолуције ГС УН о Сребреници осјетљиво питање које не доприноси продубљивању сарадње и изградњи добрих сусједских односа.

Боцан-Харченко је пренио да Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије у очувању свог територијалног интегритета и суверенитета, као и недвосмислену подршку на међународном плану по питањима од виталног интереса за земљу, саопштено је из Владе Србије.

Премијер је изразио захвалност Руској Федерацији на чврстом ставу у погледу територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на поштовању међународног права.

Он је истакао да је положај Срба угрожен одлуком приштинских власти о забрани употребе динара на Косову и Метохији, која у великој мјери отежава живот наших грађана у јужној српској покрајини и удаљава од дијалога Београда и Приштине.

Вучевић и Боцан-Харченко разговарали су поред осталог и о заједничким пројектима и економској сарадњи.

Боцан-Харченко је уручио Вучевићу честитку предсједника владе Руске Федерације Михаила Мишустина и пожелио много успјеха у раду нове владе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 11:30 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)