Министар одбране

Вучевић: Спонзори да повуку приједлог резолуције о Сребреници и доприносу помирењу у региону

  • Извор: РТРС
  • 22.04.2024. 15:17

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је на састанку са министром спољних послова Њемачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савјет Европе Михаелом Рајфенштулом да Србија, која је јавно осудила злочин у Сребреници, тражи да спонзори повуку приједлог резолуције и тиме допринесу помирењу у региону.

Он је указао да ће се подношењем резолуције о Сребреници продубити подјеле унутар саме БиХ с обзиром да не постоји консензус о овом веома осјетљивом питању, те да Србија тражи њено повлачење.

Вучевић је истакао да гласање за чланство такозваног Косова у Савјету Европе представља опасан преседан и нарушавање суверенитета и територијалне цјеловитости Србије, као пуноправне чланице УН и Савјета Европе.

Додик: Муслимани упрегли све ресурсе да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе

Додик: Муслимани упрегли све ресурсе да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе

Констатовао је да су билатерални односи између двије земље развијени и карактерише их интензивна сарадња на бројним пољима као и да Србија посебно цијени Њемачку као веома значајног економског партнера.

Рајфенштул се сагласио да је сарадња двије земље стабилна и пренио очекивање да ће се сарадња у будућности додатно унаприједити.

Вучевић је, такође, нагласио да је Србија веома важан партнер Њемачке на Западном Балкану, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Пратите нас и путем Вибера