Predsjednik Srbije

Vučić: Izbori sada nisu dobro rješenje

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2023. 20:56

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da izbori nisu dobro rješenje u ovom trenutku u Srbiji, te dodao da nikada nije izgovorio da će da bude kandidat za premijera, niti mu je to želja.

"Izbori dolaze u trenucima krize ili kada postoji kriza legitimiteta", rekao je Vučić, dodavši da Srbija mora na racionalan i ozbiljan način da sagleda situaciju na Kosovu i Metohiji i da sačuva mir.

Vučić, koji je i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), rekao je za Televiziju "Pink" da će 27. maja biti održana skupština ove partije, te da će sačiniti i plan razvoja Srbije do 2030. godine.

On je dodao da je plan da do kraja 2025. godine u Srbiji prosječna penzija bude 460 evra, a prosječna plata 900 evra.

Vučić je ponovio da je Srbija pogriješila što je odustala od litijuma i dozvolila drugima da je preteknu u tome, te ukazao na najave iz Njemačke da će krenuti u korištenje litijuma.

On je rekao da Srbija ima i značajno veće nalazište zlata, nego ono kod Žagubice, koje je nedavno objavljeno, te dodao da to treba iskoristiti jer će značano podići Srbiju.

O ćutanju koalicionog partnera SPS-a u skupštini Srbije tokom nedavne rasprave o Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da će se sutra vidjeti sa liderom te stranke Ivicom Dačićem, ali da lično nema puno povjerenje u SPS, iako poštuje tu partiju.

"Sada znamo (u SNS) da u teškim vremenima možemo da se slonimo samo na sebe", rekao je Vučić i dodao da u parlamentu nisu svi bili ujedinjeni oko najvažnijeg nacionalnog interesa i da svi imaju različita viđenja tog pitanja.

On je naveo da ima i drugih stvari i projekata koji za cilj imaju mogućnost pravljenja neke druge većine, koja bi dobro došla stranim službama i interesima, ali da ne treba očekivati od SNS da se tome ne suprotstavi na legalan, legitiman politički način.

Što se tiče rata u Ukrajini, Vučić je rekao da očekuje veliku eskalaciju sukoba, da poslije zapadnih tenkova koji će da unesu promjenu na ratištu, donijeće veliku podršku Ukrajincima, ali neće biti dovoljni.

On je dodao da je važno da se u Srbiji svi uskostranački interesi ostave po strani u narednih nekoliko mjeseci i da se čuva Srbija.

Тагови: