Предсједник Србије

Вучић: Нећемо дати Републику Српску и Србију

  • Извор: СРНА
  • 15.05.2024. 19:50

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће се Србија борити против усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН снажније и јаче него што је колективни Запад очекивао, те најавио да ће од недјеље до четвртка поново боравити у Њујорку гдје ће се борити за истину.

"Сатјерали су нас у ћошак, а када вас сатјерају у ћошак више не бринете можете ли да изађете, јер из ћошка излаза нема, већ се концентришете на оно што браните, а оно што бранимо и што им нећемо дати да нам узму то су част, Република Српска и Република Србија", рекао је Вучић у Руском дому у Београду.

Он је у говору о теми "Ревизија историјских чињеница и отпор слободарских народа", истакао да ће се борити за Србију, снажније и јаче него што су очекивали они који су иницирали резолуцију.


Атентатор открио зашто је пуцао на Роберта Фица

Атентатор открио зашто је пуцао на Роберта Фица

"И кад усвоје ту резолуцију, борићемо се још снажније и никада нећемо погнути главу пред онима који би убједљиво најстрадалнији народ на Балкану да прогласе геноцидним. Сачуваћемо и Србију и Српску. Нека живи Србија и нека живи пријатељство спрког и руског народа", поручио је Вучић.

Он је истакао да је очекивао и вјеровао да ће паметни људи из западног дијела свијета донијети одлуку да повуку приједлог резолуције, који само што нису назвали "против Србије и српског народа".

"Упињали су се из петних жила да нам објасне како то није уперено против нашег народа и земље, говорећи како кривица не може да буде колективна", навео је Вучић.

Вучић је истакао да није добијен одговор на два питања: против кога је резолуција уперена и шта је смисао и циљ резолуције, односно шта желе да постигну, јер су окончали све поступке.


То је та демократија: Амбасадори ЕУ усагласили забрану руских медија

То је та демократија: Амбасадори ЕУ усагласили забрану руских медија

"Који је то сљедећи ниво правде који тражите да се успостави и испостави на рачун Србије и српског народа у цјелини? Данима у свим сарајевским медијима и многим свјетским, је само питање дана када и на који начин ће Србија да плати цијену, какву и колику што у новцу, а Срби западно од Дрине и у губитку својих територије и надлежности", рекао је Вучић.

Он је упитао зар није било довољно то што су пресудили, ако је усвајање резолуције цивилизацијска тековина, како тврде спонзори резолуције који обмањују Србе?

"Посљедње питање на које немају одговор, а кога сте помирили, ко се то данас осјећа ближе оним другима, због чега ваљда ту резолуцију доносите? Лагали сте на почетку, лажете и данас. Никада вам то није био циљ, никада то нисте хтјели. Желите и жељели сте укидање Републике Српске од почетка, желите и жељели сте да додатно напакостите слободарском српском народу зато што се дрзнуо да води своју самосталну, независну политику", рекао је Вучић.


Појавио се снимак тренутка напада на Фица: Испаљено 5 хитаца

Појавио се снимак тренутка напада на Фица: Испаљено 5 хитаца

Према његовим ријечима, Запад жели да своју неспособност због неких других догађаја у свијету покријете лажном подршком једном дијелу муслиманског живља на простору Балкана.

"Чека нас тежа посао, за мене можда најтежих седам дана од како сам постао премијер и предсједник Србије", рекао је Вучић и најавио да ће ће бити потпуно посвећен борби.

Вучић је у говору који је био дијелом на руском а дијелом на српском језику истакао да народ који се не бори и не познаје своју прошлост, не може да разумије своју садашњост и додао да припадници српског народа никада нису и никада неће остати нијеми на негирање или минимизирање посљедица Холокауста, имајући у виду заједничку, страдалничку судбину српског, јеврејског и ромског народа.

"Онај који контролише прошлост, контролише будућност, давно је рекао Џорџ Орвел. А народ који се не бори и не познаје своју прошлост не може да разумије своју садашњост и најважније нема будућност. Управо зато траје беспоштедна и безочна борба између оних који би измјеном чињеница из прошлости да промјене своју политичку позицију у будућности и оних који би, са друге стране, да неокрњени сачувају чињенице и доказе о догађајима из прошлости, без обзира на снагу и моћ политичких чинилаца у садашњости и будућности", рекао је Вучић.


Узнемирујући снимак упуцаног премијера Словачке: Обезбјеђење га носи у ауто

Узнемирујући снимак упуцаног премијера Словачке: Обезбјеђење га носи у ауто

Руски амбасадор Александар Боцан – Харчено истакао је да ових дана Запад покушава да прогура на све начине резолуције у Сребреници која је "варварски пројекат".

Он је указао да се ова резолуција потпуно уклапа у искривљавање историје и утврђивање својих тумачења историје како би читав свијет живио не на основу међународног права него на основу арбитрарних правила који је написала мањина.

Говору предсједника Србије у Руском дому у Београду присуствовали су и Његова светост патријарх српски Порфирије и чланови Владе Србије.

Пратите нас и путем Вибера