Predsjednik Srbije

Vučić: Ponosan što smo uspjeli da sačuvamo mir, Srpska i Srbija mogu da se oslone jedna na drugu

  • Izvor: ATV
  • 27.11.2022.10:55

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan što je sačuvan mir i da je zahvalan srpskom narodu na Kosovu i Metohiji što se i dalje bori za budućnost.

"Ponosan sam što smo u nedjelji za nama uspjeli da saučuvamo mir. Posebno sam zahvalan našem narodu sa Kosova i Metohije što je pokazao da se, poslije decenija terora, i dalje bori za svoje ognjište, za djecu, za našu budućnost", naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić je zahvalio Srbima na Kosovu i Metohiji "što se nisu uplašili i što su dokazali da je svetinja za koju se bori veća od svake prijetnje i nepravde koju stave pred Srbiju".

"Naša pobjede prošle nedelje bila je nova nemačka fabrika u Pančevu. Pobjede su i strateško partnerstvo Srbije sa Azerbejdžanom, koje smo potvrdili tokom posjete predsjednika Alijeva, jačanje tradicionalnog prijateljstva i saradnje sa Italijom i Francuskom, o čemu sam razgovarao sa njihovim najvišim zvaničnicima, kao i bratske veze naroda Srbije i Republike Srpske koji uvijek mogu da računaju i da se oslone jedni na druge. I zato, idemo dalje, u nove pobjede! ", poručio je srpski predsjednik.