Београд

Вучић послао поруку грађанима Српске: Извините

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2023. 16:29

Предсједник Србије Александар Вучић обратио се на свом Инстаграм профилу грађанима Републике Српске којима је упутио извињење због напада од стране поражених на недјељним изборима.

Вучић је поручио да они по сваку цијену желе да дођу на власт и да су стога повели кампању против Срба из Републике Српске.

Вучић је истакао да се по први пут обраћа грађанима Републике Српске.

"Желим да вам се извиним због страшне кампање коју против вас, наших сестара и браће, води један дио политичке јавности у Београду. Један дио оних који никако не могу да се помире са бог зна којим узастопним поразом, и који по сваку цијену желе да дођу на власт па макар то учинили и преко ваших леђа, макар вас окривили за своје поразе, иако им ама баш ни за шта нисте криви", поручио је Вучић и додао:

"Знају они добро колико је мали број људи из Републике Српске гласао у складу са законима ове земље, Републике Србије, у складу са Уставом Републике Србије, и баш онако како су и њихови контролори на бирачким мјестима утврдили, мирно, цивилизовано и онако како то приличи озбиљним и одговорним људима. Хоћу да вам се извиним и да кажем да већинска Србија, да српски народ, воли Републику Српску, увијек поштујући Босну и Херцеговину".


Додик подигао три прста у Сарајеву

Додик подигао три прста у Сарајеву

Поновио је да Срби у Србији воле Републику Српску и никада се неће одрећи свог народа.

"Увијек ћемо бити уз вас и нећемо бјежати и нећемо се склањати од оних који би да нас са вама посвађају. Желим такође да вам кажем да не бринете - многи споља, који би жељели да наметну њихова рјешења, како би добили банана државу од Србије, неће проћи са својим намјерама. У име грађана Србије, у име цијелог нашег народа, вама, али и свима у Србији желим да поручим - одбранићемо изборну вољу народа и у то нема никакве сумње", рекао је предсједник Србије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.