ATV

Predsjednik Srbije

Vučić: Smiješne priče da sam uz pomoć Rusije srušio Đukanovića

 • Извор: Агенције
 • 06.04.2023. 22:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom rezultata izbora u Crnoj Gori, da su za njega smiješne priče da je on uz pomoć "Putina i Rusije srušio Mila Đukanovića".

"To mi je toliko jadno i pomalo smiješno da ne bih ni govorio o tome", rekao je Vučić gostujući na RTS.

Kazao je da se tu, ipak, radi o nečemu drugom.

"Šta god da se dogodi, ako neko za koga je poznato da imam dobre odnose sa njim na izborima, kažu Vučić puko i propao, a ako neko negdje slučajno pobijedi, za koga nisu sigurni da je apsolutno protiv mene, kažu zlikovac Vučić, pomogao mu Putin da neko negdje pobijedi. Zašto se to radi, nema to veze sa Vučićem, već zato što jedina Srbija koju oni žele da vide je neuspješna Srbija i nikada neće biti dovoljno mala ili da je po mjeri, već će uvijek biti prevelika i presnažna ukoliko je i malo uspješna", kazao je Vučić.

Naveo je da je to za njega nerazumno, bezrazložno i sa vremena na vrijeme i histerično ponašanje prema Srbiji, kakvo je bilo iz dijela dojučerašnje vlasti, a danas opozicije u Crnoj Gori, odnosno iz Đukanovićevog režima.

"Za mene je bilo potpuno neshvatljivo. Kiša pada - Srbija je kriva, Sunce sija - Srbija je kriva, za sve je Srbija kriva, i srpski svijet. Nikada u životu tu sintagmu nisam izgovorio", rekao je Vučić.

Na pitanje šta misli o toj sintagmi - srpski svijet, kazao je da ne misli ništa, osim da je neki zloupotrebljavaju.

Vučić je rekao da je Srbija, uprkos izazovima, uspjela da u teškim uslovima sačuva mir i stabilnost, ne ugrožavajući vitalne nacionalne i državne interese.

Vučić je, povodom godišnjice drugog mandata na mjestu predsjednika države, rekao da je drugi rezultat na koji je ponosan drastično povećanje životnog standarda građana Srbije i izrazio nadu da će biti još mnogo bolje.

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.