"Srbija nade“

Vučić: Snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa gomilom problema

  • 26.05.2023. 20:26

Dragi prijatelji, prije svega, beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli na plato, ali hvala što kiša koja cijeli dan pada nije uspjela da vas otjera odavde. Što ste pokazali koliko ste spremni da se borite za pristojnu Srbiju. Prije bilo kakve riječi, a spremao sam se, mora da bude ćutanje, za svu našu djecu stradalu u OŠ Vladislav Ribnikar. Za svu našu djecu iz Dubone i Orašja, za svaki život koji im je na silu oduzet. Molim vas da pognemo glave i minutom ćutanja odamo poštu stradalima.

"Neka im je večna slava, Bog da im dušu prosti“, rekao je Vučić nakon minuta ćutnje.

Vučić je rekao da danas svi moraju zajedno da osjećaju svaku muku.

Dodik: Mi smo jedan narod i posvećeni smo Srbiji

Dodik: Mi smo jedan narod i posvećeni smo Srbiji

"Sumnju, strah, nedoumicu. Dužni smo to i svakom djetetu koje mora da poraste. Od nas dobrim dijelom zavisi gdje i kako će rasti. Pitanje koje je postavila majke jedne od ubijenih djevojčica: Čemu ćemo da ih učimo? Podijeli ili zajedništvu, istim pravima ili većim za neke, hoćemo li za jedne govoriti elita a za druge rulja i sendvičari, jedni uzvišeni, a drugi uniženi? Da li će znati da kažu hvala ili molim? To su pitanja o kojima rijetko govorimo. Imam nekoliko vijesti za vas, dragi prijatelji. I danas kao da su namjerno čekali taj dan, da značajan broj muškaraca sa sjevera KiM dođe u Beograd, da bi napali na opštinske zgrade. I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, ali nismo imali veću i težu krizu, čim se završi skup imaćemo sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kim imamo posla. Jedinstvo, zajedništvo potrebniji su nam više nego ikad. I naravno da ste pokazali nevjerovatnu istrajsnost, ne mogu da opišem koliko vas volim, stojite na kiši sve ove sate, na pljusku... zato što svoju Srbiju toliko volite!“, rekao je Vučić.

Djed Branislav (77) došao na skup

Djed Branislav (77) došao na skup "Srbija nade": Hoću da podržim predsjednika

Vučić je istakao da kada smo ujedinjeni i zajedno, tada nam niko ne može ništa!

"Samo snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa gomilom problema. Mnogo muka i pritisaka na naš narod i u Republici Srpskoj. I opet se vraćam na našu djecu, mi smo dragi prijatelji znajući da moramo da radimo i djelamo, donijeli najvažnije mjere. Prikupili smo više od 50.000 cijevi i minsko eksplozivnih sredstava, razmislite koliko smo života time spasili! Uveli smo policajce u škole, mnogo pedagoga. I još mnogo toga ćemo morati da preduzmemo da bi se svi osjećali sigurnijima. Došao sam i zbog drugih stvari, neki su tragediju pokušali da zloupotrijebe“, rekao je Vučić.

Pored predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, skupu u Beogradu, prisustvovali su premijer Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović.


Тагови: