Предсједник Србије

Вучић: Србија ће предлагати резолуције о геноциду у Крагујевцу, Краљеву, Јајинцима и Јасеновцу

  • Извор: СРНА
  • 14.04.2024. 16:52

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће се, ако у УН буде изгласана резолуција о Сребреници, Србија кандидовати за несталну чланицу Савјета безбједности УН, а потом сваке године подносити приједлоге резолуција о извршеном геноциду на територији Србије, у Крагујевцу, у Краљеву, Јајинцима, па у Јасеновцу.

"Двије НАТО земље из источне Европе су се кандидовале за несталну чланицу Савјета безбједности УН. Ако се резолуција усвоји ми ћемо истог дана да се кандидујемо за несталну чланицу 2025. године", рекао је Вучић, додајући да ће Србија убједљиво побиједити обје НАТО земље које су се до сада кандидовале.

Он је истакао да ће бити интересантно у Уједињеним нацијама говорити о резолуцији о Сребреници, јер је Србији спријечена сједница око НАТО агресије, уз аргумент да се тиме враћа у прошлост, а сада се намеће тема која је четири године старија од те теме.


Додик позвао на усвајање извјештаја Комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци

Додик позвао на усвајање извјештаја Комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци

"Када то изгласају, ако изгласају, јер ћемо да се боримо до посљедњег секунда, онда ћемо се истог дана, истог тренутка кандидовати за несталну чланицу Савјета безбједности УН за 2025. и 2026. и убједљиво ћемо побиједити двије НАТО земље из источног дијела које су се кандидовале", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је истакао да ће Србија потом сваке године подносити приједлоге резолуција о извршеном геноциду на територији Србије, у Крагујевцу, у Краљеву, Јајинцима, па у Јасеновцу, а како је истакао, "нећемо наводити Нијемце, па нека протумаче о коме је ријеч".

"Негдје је погинуло и до 80 и 90 пута више људи него у Сребреници. Па да видимо како ће то да одбију. А чујем, отворили су такву Пандорину кутију да ће ускоро да се суоче са приједлогом резолуције о геноциду над совјетским и руским народом у Другом свјетском рату", рекао је Вучић.


"Срби не желе сукобе са Бошњацима, него да се ослободе стега и покушаја укидања Српске“

Он је поновио да ће се Србија до краја борити за истину и правду, као и против лобирања да се српски народ прогласи геноцидним резолуцијом о Сребреници у УН.

Пратите нас и путем Вибера