Секретар Савјета безбједности Руске Федерације

Вулин и Петрушев: Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена

  • Извор: СРНА
  • 24.04.2024. 15:18

Секретар Савјета безбједности Руске Федерације Николајем Патрушевим истакао је у разговору са сенатором Републике Српске Александром Вулином да Русија неће подржати резолуцију о Сребреници и да ће искористити свој утицај како би њено доношење било спријечено.

Патрушев је у разговору са Вулином рекао да Руска Федерација неће подржати резолуцију о Сребреници коју Генерална скупштина УН планира да донесе, те да ће Русија искористити свој утицај и углед међу слободним државама како би доношење резолуције било спријечено.

Том приликом Патрушев је окарактерисао као посебно лицемјерство то што Њемачка предлаже резолуцију о Сребреници која је одговорна за највећи геноцид у 20. вијеку.

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

Вулин се са Патрушевим састао у оквиру 12. Међународног састанка високих званичника одговорних за безбједносна питања.

Према ријечима Вулина, Патрушев је навео да Руска Федерација даје пуну подршку Србији у очувању њеног територијалног интегритета и цјеловитости.

Секретар руског Савјета безбједности честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу на борби за очување српских националних интереса и очување самосталне и независне политике Србије упркос западним притисцима.

Патрушев је захвалио Вулину за све напоре и допринос које је уложио у развој сарадње српских и руских служби и изразио уверење да ће и у будућности наставити сарадњу у области безбједности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм