Секретар Савјета безбједности Руске Федерације

Вулин и Петрушев: Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена

  • Извор: СРНА
  • 24.04.2024. 15:18

Секретар Савјета безбједности Руске Федерације Николајем Патрушевим истакао је у разговору са сенатором Републике Српске Александром Вулином да Русија неће подржати резолуцију о Сребреници и да ће искористити свој утицај како би њено доношење било спријечено.

Патрушев је у разговору са Вулином рекао да Руска Федерација неће подржати резолуцију о Сребреници коју Генерална скупштина УН планира да донесе, те да ће Русија искористити свој утицај и углед међу слободним државама како би доношење резолуције било спријечено.

Том приликом Патрушев је окарактерисао као посебно лицемјерство то што Њемачка предлаже резолуцију о Сребреници која је одговорна за највећи геноцид у 20. вијеку.

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

Вулин се са Патрушевим састао у оквиру 12. Међународног састанка високих званичника одговорних за безбједносна питања.

Према ријечима Вулина, Патрушев је навео да Руска Федерација даје пуну подршку Србији у очувању њеног територијалног интегритета и цјеловитости.

Секретар руског Савјета безбједности честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу на борби за очување српских националних интереса и очување самосталне и независне политике Србије упркос западним притисцима.

Патрушев је захвалио Вулину за све напоре и допринос које је уложио у развој сарадње српских и руских служби и изразио уверење да ће и у будућности наставити сарадњу у области безбједности.

Пратите нас и путем Вибера